Bundesliga 11. köre: RB Leipzig – Dortmund, November 06

Labdarúgás, szombat, 2021, November 06, Németország, Bundesliga, 18:30 

A Dortmund 10 forduló után a kiváló 2.-ik helyen tartja magát a német Bundesliga tabelláján, csak 1 pont vesztességgel az első Bayernre és kiváló mérlegével, öszesen 8 győzelmet szerzett, 2 meccset elveszített. A gólaránya 27:15. Ez is kiváló, csak a Bayern szerzett többet, de jóval többet. A Bayern 38 gólt szerzett! Azonban a 27 gól is szép eredmény, a harmadik legtöbb gólt a Leverkusen szerezte, 23-at. A Dortmund otthon még nem veszített pontot, 19:8 otthon 6 meccsből a gólaránya. Ez azt jelenti, hogy otthon átlagosan valamivel több, mint 3 gólt szereztek. De több, mint 1 gólt kaptak is. Minket jobban érdekel a mérlege idegenben, itt kiegyensúlyozott eredményei vannak, 2 győzelem és 2 vereség, 8:7 a gólaránya, öszesen 3,75 gól egy meccsben. Azonban nagyon hiányozik a Dortmundnak Erling Haaland, a legfontosabb gólszerzője, eddig 9 gólt szerzett. Csak Lewandowskinak sikerült többet szerezni a német ligán. Haaland nélkül nehéz lesz harcolni az ellenfelével. A sérülése óta már 2 bajnoki meccset játszott a Dortmund nélküle, és ezekben is együtt 5 gólt szerzett. 

És mi a helyzet a Lipcsével? A kiváló tavalyi szezonhoz képest, amikor a Bayern után a 2.-ik helyen végzett, enyhén le van maradva. Egyáltalán nem kezdte jól a szezont. Az első 4 meccsben 3 vereséget szenvedett. A nyitó meccsben a Mainz stadionján 1:0, a Wolfsburg stadionján a 3.-ik körben 1:0, és otthon a Bayern verte meg 1:4. Jelenleg csak a 8.-ik helyen áll, de csak 2 pont vesztességgel a 4.-ik Leverkusen-re. A mérlege 4-3-3 és a gólaránya 21:10. Ez átlagban több, mint 2 szerzett gól és egy kapott gól egy meccsre. A Lipcse általában otthon szerzi a góljai többségét, 18:5 otthon a gólaránya, ez átlagban 3,6 szerzett gól egy meccsben. A két klub kölcsönös mérkőzéseinek a mérlege egyértelműen a Dortmund javára szól. Az utolsó 7 meccsben, ahová az idei német kupát is számítom, 6 győzelmet szerzett, és 1 döntit 2019 december 17.-én. Most van itt az ideje, hogy ezt a mérleget javítani tudják. Biztos, hogy mindent beleadnak a meccsbe, semmit sem hagynak a véletlenre. 

Két rendkívül gólokra termékeny csapatról van szó. A játék stílusuk támadó jellegű. Ez kedvező a gólok számára. A Lipcse otthon sok gólt szerez, a Dortmund elegendőt a fogadásomhoz. Legalább 2,5 gól esik a mérkőzésen. Ha valaki a győztesre szeretne fogadni, a házigazdát választanám, azonban csak dupla eséllyel. Jobban tetszik a lehetőség, hogy mindkét csapat gólt szerez. Minden itt megemlített lehetőségre az oddsok elfogadhatók. Bár ha a “fogadást az értékkel” elvét szeretnénk betartani, nem igazán fogadnánk ezekkel a szorzókkal. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak