Bundesliga: 1. FC Köln – Kiel, Május 26

Labdarúgás, szerda, 2021, Május 26, Németország, Bundesliga, 18:30 

Németországban a Bundesliga befejeződött. Nagy előnnyel, 78 ponttal, Bayern szerezte meg a bajnoki címet. Ez világos, de ami nem világos, az az, hogy melyik csapatok játszanak jövőre ebben a híres versenyben. Persze, az utolsó csapatokról van szó. Pontosabban ebben az esetben a 16.-ik Köln harcolhat a jövő évi ligáért Holstein Kiel csapatával a 2. Bundesligából. A klubokra most rövid időn belül 2 meccs vár, Köln stadionján kezdődik a csata. Köln csak az utolsó körben előzte ki Werder Bremen csapatát, amikor győzelmet szerzett 1:0 eredménnyel Schalke ellen otthon, míg Bremen szintén otthon Monchengladbachtól 2:4 vereséget szenvedett. Az utolsóelőtti meccsében 0:0 döntetlent szerzett Hertha Berlin stadionján. Tehát az utolsó 2 meccsben 4 fontos pontot szerzett. Köln mérlege 8-9-17 volt és 34:60 a gólaránya 34 párbajban, 33 pontot szerzett a ligán. A védelme nem sok hasznot hozott a csapatnak, 2,76 gólt láthattunk átlagban egy meccsében. Öszesen 25 meccsében a 34-ből 2, vagy több gól esett. Otthon a mérlege 3-5-9 volt 17 meccsben, a gólaránya 20:31 volt és 14 pontot szerzett ezekben. 

Ami Kiel csapatát illeti, ez a végső elhelyezkedésével sok mindenkit meglepett, mert maga mögött hagyta a csapatokat, amelyek sokkal jobban igyekeztek jövőre a tovább jutásra a híresebb ligába a legjobbak közé. Kiel 34 mérkőzésben 18-8-8 volt a mérlege, 57:35 a gólaránya, tehát 2,71 gól egy meccsre. És csak 7 meccsben ezekből esett kevesebb, mint 2 gól. A 2. Bundesliga győztese Bochum lett 67 ponttal, mögötte Furth 64 ponttal. Ez a két klub automatikusan lép jövőre a legjobbak közé. Kiel a 3.-ik 62 ponttal és neki ezért harcolni kell a harmadik legrosszabb csapattal az első Bundesligából. Az utolsó 2 meccsét elveszítette, otthon utoljára Darmstadt verte meg 2:3 eredménnyel, azelőtt Karlsruher idegenben 3:2 eredménnyel. Az utolsó 2 veresége előtt 3 győzelmet szerzett, és talán ez döntött arról, hogy ki harcolhat tovább. Ha csak egyikét a két utolsó veresége közül nem veszítette volna el, most Furth harcolhatna helyette. Idegenben Kiel 17 meccsben 27 pontot szerzett, a mérlege 7-6-4 volt és a gólaránya 26:16. 

Nem fogok a győztesre fogadni. Ezeknél a kluboknál sok múlik a szerencsén is. Terméssetesen, a formájuk fontos, Kiel elveszítette az utolsó 2 meccsét, Köln győzelmet és döntetlent szerzett. De győzelmet Schalke ellen, aki az idén a leggyengébb klub. Elképzelhető, hogy Schalket több klub is megverné a 2.-ik Bundesligából. Ezért is fogadok a gólok számára. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.