Bajnokok Ligája 2019/2020: Liverpool – Atlético Madrid, Március 11

Labdarúgás, szerda, 2020,  Március 11, Bajnokok Ligája, 21:00 

Liverpool az angol bajnokságot 25 pont előnnyel vezeti és karnyújtásnyira van tőle a Bajnokok Ligája trófeája, de ősszel nem volt azért olyan szuverén, magabiztos csapat és a tovább jutásáról a csoportból csak az utolsó mérkőzésével döntott, úgy mint Atlético is. Az első mérkőzésében Atlético ellen Spanyolországban 1:0 vereséget szenvedett, ezért egy kicsi hátrányban lesz. De a tavalyi évadban is fordítani tudott a mérkőzésekben Barcelona ellen, az elsőt 3:0 veszítette el, otthon pedig 4:00 győzött. Ha Klopp valamit tud, az biztosan fanatizálni a játékosait a jobb eredményekért. A csapatot a teltház is fogja előre zavarni Anfielden. Azonban a kapuban hiányozni fog Alisson, ami egy nagy vesztesség, de Adrian már néhány alkalommal bebizonyította, hogy mint második kapus nem veszélyeztette a csapatát. Van Dijk pedig a szögletegből tudja vszéjeztetni az ellenfél kapuját, amikor a szélső védelem támogatja. Nehéz megmondani, hogy kit állít Klopp a pálya közepére, ott van a három kiváló játékos Mane, Firmino Salah, Salah a hétvégén a Premier League 100.-ik mérkőzésén a 70. –ik gólt szerezte.

Atletico az egyik legjobban védő csapat a világon. Bár ebben az évadban nem olyan sikeres az ellenfeleinél idegenben, azért nem állítható, hogy kimondottan rosszul játszanának. Másrészt idegenben azért nem kapnak olyan sok gólt sem, ezért a döntetlen is szóba jöhetne ebben a párbajban. 2019 októbere óta Atlético szinte minden második párbaját döntetlennel fejezte be idegenben. Februárban Reallal játszott, ezt 1:0 veszítette el, de nem lehet mondani, hogy rosszabb csapat lett volna. Januárban Reallal 0:0 döntetlent szerzett a Kupa döntőjén, és csak a szabad rúgások után szenvedett vereséget. De néhány nappal azelőtt Barcelonát 3:2 győzelemmel győzte le. A Bajnokok Ligáján a csoportok fázisában Juventusz és Leverkusen stadionján 1:0 és2:1 vereségeket szenvedett, de határozottan nem ők voltak a rosszabb csapat.

Az érzelmeket ki kell szorítani a tippelésnél, de most kockáztatok, mivel Liverpool győzelmében bízok, és abban, hogy tovább jut. Ez nehéz feladat lessz számára, de remélem, hogy egy olyan személyiség, mint Klopp, valamit majd kitalál, hogy ez ne maradjon csak álom. Másképen a bukmékerek a fogadóirodáknál is ezt így látják.

A  mi tippünk: Liverpoolr győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak