ATP Bastad 2022 – nyolcaddöntő: S.Arends/Pel – L.D.Martinez/A.Sitak, Július 13

Tenisz, kedd, 2021, Július 13, ATP Bastad, 14:30                    

Ez a férfi páros tenisz mérkőzés téglapor borítású pályán játszódik a svéd Bastadban. Sander Arends egy 29 éves holland teniszező, a páros játékban a ranglista 84.-ik helyét foglalja, a legjobb elhelyezkedése az 55.-ik volt a listán. A halvány egyes játékos pályafutása után megtalálta önmagát a párosban, ahol az első 100 közé jutott. A challenger versenyeken egyértelműen a jobb teniszezők közé tartozik a páros játékban, egy rövid szünet után az együttműködésében Pel társával, éppen Martinezzel játszott Pozsonban és Prostejovban challenger versenyeken. Fű felületen Middelkoop oldalán jelent meg, amikor Wimbledon 2.-ik körét játszották. David Pel egy 30 éves holland teniszező, aki a páros játékban a ranglista 85.-ik helyét foglalja, a legjobb a 79.-ik volt. Hasonló módon, mint a társánál, amikor egymaga játszott, nem sokat ért a pályafutása. A párosban játszott Knowl teniszezővel a French Open tornán, Yen-Hsun Luevel Wimbledonon, mindkét mérkőzését elveszítette. Előszor Arends és Pel 2013-ban játszottak, jobban együttműködtek 2019- 2021 Áprilisa között, ezután megszünt az együttműködésük, majd ismét egymásra találtak. Az idén egészen sikeresek voltak, Marseille-ben ATP döntőt és Lilleben challenger elődöntőt játszottak. 

Luis David Martinez egy 29 éves Venezuelai teniszező, párosban a legjobb és jelenlegi 101.-ik hely az övé, mindig kedvelte a nyílt pályás kemény borítást, a téglapor nem igazán a kedvenc felülete. Azonban a páros játékban már egészen megszokta. Vega Hernandezzel az idén megnyerte a tornát Bielle-ben, Oliveirával Santiagoban a challengert. Artem Sitak egy 35 éves Új Zélandi teniszező, párosban a 94.-ik helyen áll, de a legjobb 32.-ik is volt. Nagyon sokoldalú játékos és tapasztalt a páros játékban. Sokáig tartotta magát az első 50-ben. Inkább challenger versenyeken jelent meg, az idei legnagyobb sikere Martos Gornesel volt Luganoban az elődöntő. A két játékos a múlt héten Salzburgban játszott Bagnis és Galdos ellen, 0:2 vereséget szenvedtek szettekre. 

Ilyen összeállításban ez a két pár még soha nem játszott. Nem igazán értem azt hogy Arends és Pel miért váltak szét. Míg Arends Pel nélkül is elégé sikeres volt, fordítva ez nem volt igaz. Pel senkit sem talált maga mellé, akivel elégedett lett volna. Akivel próbált párost játszani, nem voltak sikeresek. Amikor most  ismét összekerültek, talán sokat elérhetnek. Ez a pár szerintem jobb minőségű, és a bukmékerek is így látják. Arra fogadok, hogy győzni fognak. 

A mi tippünk: : S.Arends/Pel győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.