Allsvenskan 17. köre: Malmö FF – Falkenbergs, Augusztus 23

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Augusztus 23, Svédország, Allsvenskan, 14:30

Malmö vezeti a bajnokságot 4 pont előnnyel a 2.-ik Elfsborg előtt és a szezon elejétől nagyon jól játszik. Eddig 16 meccsben 10 győzelme, 5 döntetlene és 1 veresége van. A gólaránya 33:15. Az utolsó 9 meccsből nyolcban győzött, és csak az utolsó körben veszített pontokat a 2:2 döntetlenért Mjallby pályáján. De még ott is egyértelűen jobb csapat volt, mint a házigazda. A svéd viszonyokra tekintve Malmö hihetetlen erős támadással rendelkezik élén a tapasztalt Toivoinen-el és produktív Thelin-el, aki a kártyabüntetés után tér vissza a csapatba. Otthon Malmö 4 győzelmet szerzett egymás után és ezekben a mérkőzésekben legalább 3 gól esett. Öszesen 8 meccsben otthon 20 pontot szerzett 6 győzelemért és 2 döntetlenért, 17 gólt szerzett és 6 gólt kapott.

Falkenbergs csak a tizennegyedik helyen van és több, mint egyértelmű, hogy a káderét össze sem lehet hasonlítani a házigazda káderével. Azonban nem félek, hogy a vendégek csak betonozni jönnének, ilyen játék nem szokásos az Allsvenskan versenyen, sőt, várható az is, hogy gólt szereznek. A bajnokságon 16 meccsben 18:26 a gólarányuk, ebből látható, hogy a mérkőzéseiben nincsen hiány a gólokból. A mérlege 2 győzelem, 7 döntetlen és 7 vereség, 13 pontot szereztek. Mögötte már csak Kalmar és Helsingborg csapatai vannak.  Ebből látható, hogy eddig csak 2 győzelmük van, és ha Malmö stadionjáról pontokat vinne haza, ez óriási meglepetés volna. Idegenben Falkenbergs 8 meccset játszott, 2 győzelmet és 3 döntetlent szerzett bennük, 3 alkalommal szenvedett vereséget. A gólaránya 10:13.

Malmö otthon ezzel az ellenféllel öszesen 5 kölcsönös mérkőzést játszott és minden alkalommal legalább 2 gólt adott. Sőt, az utolsóban egy magas győzelmet szereztek, 5:0. Úgy nézhetünk erre a meccsre, hogy a legjobb támadók játszanak az egyik leggyengébb védelemmel a bajnokságon. Az utolsó meccset együtt csak 2 hete játszották, amikor Malmö Falkenbergsben 0:1 győzelmet szerzett annak ellenére, hogy már a 8.-ik perctől csak 10 játékosa volt a gyepen a már említett Thellin büntetése miatt. Malmö győzelmét várom és erre a lehetőségre is fogadok, bár a szorzók nem túl kedvezőek .

A mi tippünk: Malmö FF győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.