Africa Cup of Nations 2021: Szenegál – Egyenlítői-Guinea, Január 30

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Január 30, Afrikai Kupa, 20:00               

Az Afrikai Nemzetek Kupája Kamerunban játszódik. Együtt a házigazda csapatával éppen Szenegál a legnagyobb jelöltje volt a verseny előtt ennek a versenynek a győztesére. Most az egész már talán nem is igaz. Kamerun nagyon kínlódik, és Szenegál sem ragyog a sikerektől. A negyeddöntőben Szenegál az Egyenlítői-Guineával találkozik. Ez a verseny arról is híres, hogy nagyon kevés gólt láthatnak a rajongók a mérkőzéseken. Az idén pedig ez duplán is érvényes. Ezért ebben a meccsben sem várható sok gól, amikor a csapatok inkább csak taktizálni fognak. Lehetséges, hogy egyetlen gól dönti el, hogy melyik csapat jut tovább. A favorit szerepét Szenegál játsza, azonban nagy csalódást okozott a versenyen. Az alapcsoportban Zimbabwe ellen csak a hosszabbításban tudtak nyerni góllal a tizenegyesből. Guinea és Malawi ellen pedig mindkét meccs eredménye gólnélküli döntetlen volt. A nyolcaddöntőben Mani és társai 2:0 megbírkóztak Cape Verdevel, de ezek a 2.-ik perctől 10 focistával, és az 57.-ik perctől csak 9 focistával játszottak. Csoda lenne, ha nem egy ilyen eredménnyel végződött volna a meccs. Az egész verseny folyamán Szenegál csapata csak kínlódik, ami különös, mivel a papíron egy erős csapatról van szó. 

Ellentétben Szenegállal, meglepő, hogy az Egyenlítői-Guinea a negyeddöntőbe jutott, és tekintettel Szenegál teljesítményeire nem biztos, hogy nem jut tovább. Ennek a csapatnak a meccseiben sem nem esik sok gól. Négy meccsében 3 gólt láthattunk. A csoportjukból 6 ponttal jutottak tovább 2:1 gólaránnyal, meglepő módon megverték a favorit Algériát 0:1. Ez a csoport sokkal nehezebb volt, mint Szenegál csoportja. Az első meccsét elveszítette az Elefántcsontpart csapatával 0:1, ezután az említett meccset nyerte meg Algériával, majd Sierra Leonet is 0:1 eredménnyel legyőzte. A nyolcaddöntőben Mali ellen, aki szintén a meccs favorita volt, pedig 120 perc játék után sem esett gól, így a tizenegyesek kerültek sorrendre, ezekben az Egyenlítői-Guineának sikerült sikeresebbnek lenni. 

Nehéz megfelelő fogadási lehetőséget választani. Szenegál egyáltalán nem játszik jól. Az Egyenlítői-Guinea játéka sokkal jobban tetszik és meglephet. Ki fog végül örülni? Nehéz megmondani. Nézzük még a helyzetet a gólokkal. Kevés a gól a verseny folyamán, ezért most fogadjunk, hogy nem esik több, mint 2,5 gól, ami azt jelenti, hogy ha 3 gól esik, elveszítettük a fogadást, de ha csak kettő, akkor nyerünk. Azonban a szorzók erre elégé alacsonyak és nem sok értéket rejtenek magukban. 

A mi tippünk: a mérkőzésen kevesebb, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak