Admiral Bundesliga 1. köre: Sturm Graz – Salzburg, Július 23

Labdarúgás, péntek, 2021, Július 23, Ausztria, Admiral Bundesliga, 20:30                   

Pénteken este a nyugati szomszédunknál elkezdődik az Admiral Bundesliga, az osztrák labdarúgó bajnokság. A nyitó mérkőzést Graz és Salzburg játszák. Salzburg tavaly már a 8.-ik bajnoki címet szerezte meg egymás után, amikor 32 meccsből 25-öt megnyert. Öszesen 94 gólt szerzett bennük. Graz a 3.-ik helyen végzett 15 pont vesztességgel az első Salzburgra. Salzburg csapatát az amerikai Jesse Marsch edzette, akit azonban az idei évadra Lipcsébe hívtak. Az új tréner a német Matthias Jaissle lett, aki a múltban Stuttgart és Hoffenheim mezében játszott. A múltban edzete már a fiatal focistákat, két évig besegített Dániában a Bröndby Koppenhága csapatánál. Az osztrák második ligában edzette FC Liefering csapatát. Salzburgnál már az első meccsel megbírkózott, az osztrák kupán WSC Wels csapatát verték meg simán 4:1. A nyáron Salzburg ismét nagy pénzeket keresett, a védelem támaszai távoztak, mint Cican Stanković kapus, vagy André Ramalho, a támadókból a zambiai Patson Daka és Enock Mwepu a Premier Leaguebe, Leicester és Brightonba. Petr Pokorný a spanyol Real Sociedad csapatához lépett át, de még többen is voltak, akik elhagyták a klubot. 

Azonban új játékosok érkeztek a klubhoz, a fiatal lengyel Kamil Piątkowski, argentín Nicolás Capaldo, vagy csak a 17 éves horvát támadó Roko Šimić, a híres Dario Šimić fia. A játékosok, akik elhagyták a klubot, tavaly öszesen 32 gólt szereztek, ebből 27 gólt csak Patson Daka. De Salzburg fog gólokat szerezni tovább is, mivel helyettesíteni fogják őt Noah Okafor, Sékou Koïta, Mërgim Berisha, Chukwubuike Adamu, vagy Benjamin Sesko. Graz a 4.-ik helyen végzett az alaprészben tavaly, 39 pontot szerzett 11 győzelemért, 6 döntetlenért, 5 vereséget szenvedett. A gólaránya 34:20 volt. Így mindkét csapat bejutott a harcokba a bajnoki címért. Végül Graz a 3.-ik lett 16-8-8 mérleggel, 52:34 gólaránnyal. A két klub tavaly 5 alkalommal találkozott, az első 2 meccset Salzburg elveszítette, de a többi hármat kényelmes eredménnyel nyerte meg. 

Salzburg mérkőzéseiben sok gól volt látható, senki nem szerzett több gólt. Azonban a nagy gólszerzők távoztak a csapattól, van ugyan pótlás, de inkább várok, hogy hogyan alakulnak a dolgok a gólok körül a csapatnál. Túl sok változáson ment keresztül a klub. Ezért nem fogadok a gólokra, hanem a győztesre. Bízok benne, hogy a vendégek fognak győzni. A bukmékerek erre jó szorzókat írtak ki, ezért használjuk ki ezt a lehetőséget. Gondolom, hogy az új tréner a legjobbat szeretné kihozni a csapatából. 

A mi tippünk: Salzburg győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.