A-League 2019/2020: Newcastle Jets – Melbourne City, Március 23

Labdarúgás, hétfő,  2020,  Március 23, Ausztrália, A-League 2019/2020, 9:30 

A nagyon korlátozott ajánlatok ellenére szemembe esett egy mérkőzés az ausztráliai legmagasabb labdarúgó versenyből. A házigazda Newcastle Jets a táblázatban a 9. helyen áll 21 ponttal és a gólaránya 24:38, ezt 21 lejátszott mérkőzésben érte el. Az évad elején nem nagyon volt sikeres a csapat, tavaly Novemberben ugyan megnyertek 2 mérkőzést, azonban egészen ez év Januárjáig csak főként vereségeket szedegettek össze. A változás Februárban érkezett, amikor Jets 9 pontot szerzett a 15 lehetséges pontból, következő 3 pontot Márciusban szerzett egy egyértelmű 3:0 győzelemért a 7. Adelaide United stadionján. Az utolsó bajnoki körben 0:1 vereséget szenvedett a 4. Brisbane Roar stadionján, ahol azonban több, mint kiegyensúlyozott ellenfél voltak. Newcastle Jets harcolnak a 6. helyért a táblázatban, azonban már nem sok kör marad hátra a bajnokságon. Szükségük van így minden pontra, a legjobb lenne számukra, ha 3 pontot szereznének ebben a mérkőzésben.

Melbourne City jelenleg a 2. helyet foglalják a táblázatban, a számláján 40 pont található 41:32 gólaránnyal 22 lejátszott mérkőzésben. Talán nem szükséges elmondani, hogy a vendégek eredményei az egész eddigi évadban nagyon jó minőségűek, azonban az utolsó mérkőzéseiben is megerősítik a minőségüket. Melbourne City játékosai az utolsó 4 mérkőzésből hármat megnyertek, bennük 9 gólt szereztek. Melbourne számára a prioritás megmaradni legalább a 2. helyen, hogy egyenesen az elődöntőbe juthasson, és ne keljen a play-off negyeddöntőjében neki játszani. Veszélyesen tolakodik a 3. helyről  Wellington Phoenix, neki csak 20 mérkőzése van lejátszva és 36 pont van a számláján. A legjobb gólszerzője Jamie Maclaren, aki egyúttal a legjobb gólszerző az egész bajnokságon, az utolsó 2 mérkőzésben 4 gólt szerzett. A nem éppen legideálisabb védelem az ellenfelénél számára könnyű zsákmány lehetne.

A mérkőzést a koronavírus miatt ismét közönség nélkül játszák majd, ezért a házigazda előnye nem olyan nagy előny lesz. Nehéz a győztesre fogadni, mivel mindkét csapat motivációja óriási, biztosan nem hagyják ki ezt a mérkőzést és minden erőt beleadnak. Talán biztosnágosabb a gólokra fogadni, mivel az ausztráliai bajnokságon a gólokból bőven van.

A  mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak