Bundesliga 29. köre: 1.FC Köln – RB Leipzig, Június 01

Labdarúgás, hétfő, 2020, Június 01, Németország, Bundesliga, 20:30

Ahogyan már több alkalommal is meggyőződhettünk arról, hogy ezekben a kivételes időkben, csak nehezen beszélhetünk az egyes csapatok jó, vagy rosz korona szünet utánni formáról. Némelyik csapatnak ez nagyon jól jött, megpihenntek, összeszedték magukat, mások meg még mindig nem tudják önmagukat megtalálni. De ez nem Lipcse esete, mivel Lipcse nagyon jól megtalálta magát a versenyben, még a Bajnokok Ligáját is jövőre játszhatja, az eddigi eredményei szerint, és ha nem lazít a tempójában. Bízok benne, hogy semmit sem nem szeretne elrontani. Ehez most 3 pontot szükséges szerezni. Eddig 15 győzelmet és 10 döntetlent szereztek, 3 alkalommal szenvedtek vereséget. A gólarányuk 70:29, otthon a mérlege 7-6-1, a gólaránya 35:16. Idegenben a mérlege 8-4-2 és a gólaránya 35:13. Nyilvánvaló, hogy a gólszerzésben nagyon jó a csapat. Ez nem okoz nekik problémát sem otthon, sem idegenben. A szünet után először otthon 1:1 döntetlent játszottak Freiburg-al, majd Mainzban egyértelmű 5:0 győzelmet szereztek, és végül ismét otthon Herthával 2:2 döntetlent. Mivel most is közönség nélkül játszák a meccseket, és ez így tart a verseny végéig, majdnem mindegy, hogy otthon, vagy idegenben játszanak.

Köln csak a 11. helyen áll a táblázatban, 10 győzelmet és 4 döntetlent szerzett, 14 alkalommal szenvedett vereséget. A gólaránya 44:52, otthon 6-3-5 a mérlege, és 24:20 a gólaránya. A szünet után eddig kétszer játszottak otthon, mindkét alkalommal 2:2 volt a végeredmény, Mainz és Düsseldorf csapatával is. Egyszer játszottak idegenben, utoljára, akkor Hoffenheimban 1:3 vereséget szenvedtek. Hasonlóan, mint Lipcse esetében, Köln mérkőzésein is aránylag sok a gól, kapnak és szereznek bőven, nem félnek támadni, és egyszerre akkor a védelme sebezhetőbb. Öszesen 96 gól esett együtt a meccseiben, ami csak hárommal kevesebb, mint Lipcse öszes gólja.

Fogadni nem a gólokra fogok, megtehetném, de szerintem alacsony szorzókat írtak a bukmékerek elfogadható eseményekre, inkább a győztesre fogadok.

A mi tippünk: RB Leipzig győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.