Bundesliga 27. köre: Hertha Berlin – Union Berlin, Május 22

Labdarúgás, péntek, 2020, Május 22, Németország, Bundesliga, 20:30

A német Bundesligát a második kör várja a koronavírus karantén után, még 8 kör marad hátra. Minden mérkőzést már közönség nélkül játszanak le. Union Berlin az évad egyik legnagyobb meglepetése a Bundesligában, ez a csapat ugyanis a második ligából jutott az elsőbe. Mindenki azt várta, hogy a táblázat alján fog szerepelni, de ez nem igaz. Union 26 kör után 30 ponttal rendelkezik, ezeket 9 győzelemért és 3 döntetlenért szerezte, vereséget 14 alkalommal szenvedett. Ez a táblázat 12. helyére hozta. A gólaránya 32:43, átlagban 2,89 a gólok száma egy meccsben. Az utolsó körben otthon Union Bayern ellen 0:2 vereséget szenvedett. Idegenben Union gólaránya 14:25 13 meccsben, ami átlagban 3 gól 1 mérkőzésre. Frankfurt 28 ponttal tolakodik a 13. helyről feljebb, eddig csak 25 meccset játszot le.

Egy hellyel feljebb a pénteki ellenfele Hertha van a 11. helyen, aki 31 pontot szerzett 26 meccsben. A mérlege 8 győzelem, 7 döntetlen és 11 vereség. A gólaránya 35:48. Átlagban tehát 3,19 gól esik egy meccsén. Az utolsó körben Hoffenhaimban szerzett 0:3 győzelmet. Otthon Herthának 14:28 a gólaránya, ez átlagban 3,23 gól egy meccsre. Hertha kádere jobb minőségű, talán az ötszöröse pénzben kifejezve az értékét. Bár a meccsen nézők nem lesznek, a hazai környezet előnye egy bizonyos mértékben megmarad. A szünet egy kicsit talán befojásolta a csapatokat, ne nagyon nézegessük az eredményeket az első 25 körből, inkább az utolsó meccseikre nézzünk, ahogyan ezt feljebb leírtam. Mindkét csapat a nyugodt közepén van a táblázatban, nem várható viharos mérkőzés, annál inkább, hogy tart még a szünet hatása, a játékosoknak jobban össze kell szokniuk és együtt edzeniük. Nem várható valamilyen kemény védekezés a csapatoknál.

Először arra gondoltam, hogy a gólokra fogadok valamilyen formában, de végül úgy döntöttem, hogy a győztesre fogadok. De nem a tiszta győzelemre, hanem ismét bebiztosítom a döntetlennel is. Szerintem Hertha Berlin lesz a győztes csapat pénteken este, ha döntetlen az eredmény, akkor a tét vissza jár.

A mi tippünk: Hertha Berlin győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.