Vysshaya Liga 2020: Rukh Brest – Smolevichi, Május 17

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Május 17, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 18:00

Ismét a Fehérorosz ligából választottam egy mérkőzést, benne a 9. körben találkoznak Rukh Brest és Smolevichi. Az újoncok csatájában Rukh győzelmére fogadok. Bár csak a pótselejtezőből jutott be az első ligába. De az idei szezon egyáltalán nem néz ki eddig rosszul. Ellentétben Smolevichi és Belshina csapataival, ezek csak a táblázat alján találhatóak meg, a kieső helyeken. A két csapat pont hiánya a nem kieső helyekekre már 5-6 pont. Rukh azonban sikeres, a 8. helyet foglalja 12 ponttal, étdekesség az, hogy csak 3 ponttal szerzett kevesebbet, mint az 1. Zhodino. Jelenleg már Zhodino lejátszotta a 9. meccsét, amelyben Gorodeját 3:1 eredménnyel verte meg, így már a külombség 6 pont. Rukh a szezonban csak 2 meccset veszített el, az elején, ebből az egyiket BATE stadionján, 1:0. A teljesítményei és a 7:5 gólaránya nagyon kellemetlen ellenfelet csinálnak belőle. Vele a sokal támadósabb és jobb csapatok sem nem tudtak boldogulni, mint Smolevichi. Rukh egyértelműen a védekező csapatok közé tartozik, kevés gólt szerzett, de még kevesebbet kapott.

Smolevichi az utolsó előtti, 15. helyet foglalja a táblázatban, borzalmas 6:14 gólaránnyal. Az utolsó meccsét otthon játszotta, szörnyű 3:5 vereséget szenvedett BATE Borisov csapatától. Ez az eredmény is inkább BATE hibáiból volt olyan, amilyen volt. Smolevichi védelme Belshina és FC Minsk után a legroszabb a ligában. A támadását nem is említem. Nem hiszem, hogy Smolevichi képes lenne bármilyen meglepetésekre. Rukh védelme nagyon szoros, ha nem csökken a legénység teljesítménye, akkor alig ha tud Smolevichi gólt szerezni. Smolevichi már játszott Belshinával, ha nem lett volna két sikeres büntetőrúgás, akkor gólok nélkül végződhetett volna ez a meccs, így 1:1 volt a végeredmény.

Bízok abban, hogy Rukh otthon a jelenlegi kiváló formájában gólt tud szerezni egy olyan gyenge csapat ellen, mint Smolevichi, és végül győzni is fog. Valószínű, hogy ez csak egy szoros győzelem lesz, mivel Rukh meccsei nem gazdagok a gólokra. És Smolevichi úgy hiszem, hogy gólt nem tud szerezni.

A mi tippünk: Rukh Brest győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.