Bundesliga 26. köre: Dortmund – Schalke, Május 16

Labdarúgás, szombat, 2020, Május 16, Németország, Bundesliga, 15:30

Lassan ismét beindulnak az európai bajnokságok, ennek a bizonyítéka a német Bundesliga is, amely szombaton délután indul be a 26. körrel. Dortmund és Schalke mérkőzését választottam elemezni, nézzük tehát a tényeket. A bukmékerek egyértelműen Dortmundot tartják kiemelt csapatnak. Lucien Favre legénysége 25 kör után a második helyen van a táblázatban, és a győzelme esetén csak 1 pont választaná a csapatot a vezető Bayern Münchentől. Favre edző rendelkezésére áll egy jó minőségű csapat tele sztárokkal, mint például Reus, Sancho, Haaland, Hazard, Burki, Hakimi, Brandt, Reyna, Akanji. Dortmund káderének az értéke jóval több, mint 500 millió euró. Dortmund játéka támadó jellegű, a gólokból bőven van. Az eddigi gólaránya 68:33, mérlege 15-6-4. A szünet után biztosan jó fényben szeretnének bemutatkozni, igyekezni fognak több gólt is szerezni, egyrészt azért is, hogy utolérjék az első Bayernt. A motiváció óriási, és ez a csapat a legjobb az egész ligában a hazai meccsekben.

Schalke az idén renkívül sikeres volt, jelenleg a táblázat 6. helyét foglalja 37 ponttal, 33:36 gólaránnyal és 9-10-6 mérleggel. Azonban Schalke kádere nem éri el azt a minőséget, mint a szombati ellenfele, az értéke 212 millió euró. Nagyon nehéz lesz számára megtartani ezt a helyet Wolfsburg és Hoffenheim előtt. Másképen, Schalkenek jól jött a járvány szünet, mivel az utolsó 5 bajnoki mérkőzésben csak 3 pontot szerzett borzalmas 2:10 gólaránnyal. Egymás után már 7 alkalommal nem szerzett győzelmet, ezért talán a szünet besegített a csapatnak összeszedni magát. Ez a csapat idegenben csak a 10. helyen van, 15:18 itt a gólaránya, 4-4-4 a mérlege és 16 pontot szerzett bennük. A gólokat Schalke is szereti, támadni is tud, a kérdés, hogy mennyire lessz sikeres olyan ellenféllel, mint Dortmund. Szerintem Schalke is nagyon igyekezni fog legalább egy gólt szerezni.

Fogadni talán a győztesre fogok, ugyan alacsonyabb szorzóval, de biztonságosabban. A másik lehetőség a gólokra, mivel mindkét csapat tud gólokat szerezni és támadni is, legalább 2,5 gól eshetne a mérkőzésen, erre a szorzók értéke is magasabb, de kevésbé biztonságos ez a fogadás.

A mi tippünk: Dortmund győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.