Vysshaya Liga 2020: Torpedo Zhodino – Gorodea, Május 15

Labdarúgás, péntek, 2020, Május 15, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 19:00

A koronavírus járvány idejében már számtalanul írtam elemzéseket a Fehérorosz ligáról. Most talán már ez lesz az egyike az utolsókból, mivel a hétvégén már folytatódik a német Bundesliga is. Tehát pénteken este még tekintsük meg a mérkőzést Torpedo Zhodino és Gorodea csapatok között. Egy gyors statisztikai kirándulás az elején, Zhodino a táblazat 3. helyét foglalja 8 kör után, 15 pontot szerzett, 4-3-1 a mérlege és 9:4 a gólaránya. A 4. és 5. helyen azonos 15 ponttal vannak Isloch és Energetik, arra várakozva, ki követ el hibát az első 3 csapat közül, hogy emelkedni tudjanak a táblázatban. Gorodea 11 ponttal a 11. helyen van. Csak 4 pont választja Zhodinotól, de 8 fokkal lejjebb van. A mérlege 3-2-3 és gólaránya 5:7. Mögötte állnak FC Minsk és Dinamo Minsk 10, illetve 9 ponttal. Yuri Puntus, aki a házigazda legénységének az edzője, nem szoktatta meg a játékosait arra, hogy a labdát túl sokáig ellenőrizzék a pályán. Legalább is nem olyan sokáig, mint az ellenfelei. Azonban a védelemben sikeresek szoktak lenni általában. Nem kaptak gólt Soligorsk, sem BATE pályájain sem.

Sőt, ha az 1. félidőt nézzük, az idei évad 8 párbajából hatban nem esett gól az első félidőben. A vendégek 8 párbajból négyben játszottak gólnélküli döntetlent, mint végeredményt. Így Gorodea sem nem játszik tipikus támadó jellegű labdarúgást. A kapukban mindkét oldalon tapasztalt harmincasok állnak, a házigazdánál Bushma, a vendégeknél Dovgyallo. Még egyikük sem nem engedte a helyettesét a kapuba. Így az első 45 percben nem sok gólhelyzetet várok. Sőt, valószínű a gólnélküli végeredmény is. Vessünk tekintést a csapatok formájára is, az utolsó 5-ben Zhodino 3 döntetlent és 2 győzelmet szerzett, 2 gólt kapott, hetet szerzett, ezt a kettőt FC Minsk stadionján, amikor 2:5 győzelmet szerzett. Gorodea az utolsó 5-ben 2 győzelmet, 2 döntetlent szerzett és 1 vereséget szenvedett, 4 gólt kapott, és szerzett is. Ebből is látható, hogy a házigazda formája jobb, a legénységének teljesítményei jobbak. Nem beszélve a hazai környezet előnyeiről.

Fogadni ismét a félidői eredményre fogok, arra, hogy kevesebb, mint 0,5 gól esik az első félidőben, nagyon valószínű ez a lehetőség, mivel kis kivételekre, a Fehérorosz ligán általában kevés a gól.

A mi tippünk: az első félidőben nem több, mint 0,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak