Vysshaya Liga 2020: Energetik BGU – Smolevichi, Május 01

Labdarúgás, péntek, 2020, Május 01, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 15:00

A 7. kör nyitó mérkőzését Energetik nyitja Smolevichi csapata ellen, aki a versenyben új tag. Mindkét csapat jelenleg totális válságban van, de a házigazda Energetik legalább néhány hazai mérkőzésből szedett össze néhány pontot. Smolevichi azonban a táblázat alján található, pontosabban az utolsó előtti helyen, a játéka kész katasztrófa. Energetik otthon mű gyeppen játszik, ami előny a számára, már a tavalyi évadban itt osztogatta a gólokat és a vereségeket, az idén is így szerette voľná folytatni, de most már ez így nem megy. A pénteki ellenfelével azonban vissza térhetnének a győztes hullámra, ez az ellenfél mintha erre lenne teremtve. Remélem, ezt az esélyüket nem fogják elhanyagolni. Jelenleg a csapatnál vannak fiatal játékosok a szélső szárnyon, akik sikeresek szoktak lenni általában. A táblázatban a 7. helyen áll 9 ponttal, 3 győzelemmel, 3 vereséggel, 6:7 gólaránnyal. Az utolsó 3 mérkőzését elveszítette, kettőt idegenben Neman és Zhodino stadionján, egyet otthon Gorodea ellen.

Smolevichi 6 párbajban 3 pontot szerzett, ami túl kevés. Gyözelmet egyet sem nem szerzett, csak 3 döntetlent és 3 vereséget szenvedett. A gólokból 3 szerzett és 7 gólt kapott. Smolevichi utolsó meccse 1:3 vereséggel végződött otthon Dinamo Minsk ellen. Azelőtt 2 döntetlene volt 1:1 Belshina stadionján, és 0:0 otthon Soligorsk ellen. Az utolsó 5 meccsben csak 2 gólt szerzett. Ha az előkészítő mérkőzéseket is beszámítjuk, az utolsó nyolcban egymás után nem szerzett győzelmet. Ez egy nagyon sokat mondó tény. Nézzünk még a két csapat kölcsönös mérkőzéseire, az utolsó négyben az eredmények minden alkalommal 1:0 volt, érdekes módon, Energetik 1 győzelmet szerzett otthon, hármat elveszített, ebből kettőt idegenben, egyet otthon. Ahogyan láthassuk, mindegyik meccsen csak 1 gól volt, ez is azt bizonyítja, hogy a Belarusz ligán nem sok gólt láthat a közönség. Ezen kívül nagyon kiegyensúlyozottaknak néznek ki ezek a meccsek.

Bizonytalan ezúttal is a győztesre fogadni, ezért a gólokra fogadok. A múltban is sikeres lett volná a fogadás, hogy kevesebb, mint 2,5 gól esik a meccsen.

A mi tippünk: a mérkőzésen kevesebb, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az Bet365 fogadóirodánál találhatóak