2021 Világbajnokság – negyeddöntő: Oroszország – Kanada, Június 03

Jégkorong, csütörtök, 2021, Június 03, Világbajnokság, 19:15    

Oroszország meglehetősen nyugodtan jutott a negyeddóntőbe. Gyengébb ellenféllel problémák nélkül megbírkózott. Fehéroroszországgal és Angliával osztály külömbségével, a kiválóan védekező Dániát a második harmad végén törték meg. Nagyobb gondokat okoztak neki a nehezebb ellenfelei. Csehországot a pontjaitól 19 másodperccel a vége előtt fosztották meg. A svédekkel a gólokkal 10 másodpercen belül. A szlovákokkal meg vereséget szenvedett, amikor enyhén lebecsülték az ellenfelüket. Az egyetlen jobb csapat, amellyel szuverén módon megbírkózott, ez Svájc volt. Ennek ellenére egy kiegyensúlyozott mérkőzésről volt szó, amelyben egészen a 3.-ik harmad 11.-ik percéig nem volt eldőlve, hogy ki lesz a győztes. Összefoglalva, Oroszország nem egészen olyan domináns csapat, mint ahogyan ez tűnhet. Igen, az 1.-ső helyről jutottak ide, de a meccsben a svédekkel még a 3.-ik harmad 13.-ik percében nem volt világos, hogy egyáltalán bejutnak-e a negyeddóntőbe. Svédországgal, Svájcal, Csehországgal, sem Szlovákiával nem volt Oroszország a jobb csapat. 

Kanada az első 3 mérkőzését a VB-én elveszítette, mind gyengébb csapatokkal. Bár az Egyesült Államokat nem nagyon tekinthetjük gyengébbnek. Ezután a teljesítményei kezdtek emelkedni. Norvégiával még megkínlódtak, sőt, az idén kivételesen erős Kazahsztánal is. Olaszországot nem tartom egyenrangú ellenfélnek, a Finnek pedig jobbak voltak az egyéni támadásokban a kapura. Hogy ide jutottak, ezt Németországnak köszönheti, hogy megverte Lettországot. Kanada fokozatosan javult mindem mérkőzésben, elejinte talán lebecsülte az ellenfeleit, a csapat nem volt öszhangban, mivel nem is játszott együtt le egy meccset sem, mivel más csapatok játszottak. Így még nem került sor Kanada teljes képességeinek a bemutatására, ezt megspórolták a fontosabb mérkőzésekbe. És ott vannak a kapusok. A kanadai Kuemper nem mutatott elbűvölő teljesítményeket, még az orosz Samonovov mecstől meccsig javult, azonban Oroszország meghívta Bobrovskit, hogy Kanada ellen játszon, de ez hiba lesz, mivel nincsen jelenleg jó formában, és 6 napig karanténben volt, ami nem segítet neki a formáján. 

Nehéz megoldani azt a kérdést, hogy melyik csapat fog győzni, Kanada javul, Oroszország elejétől fogva jól játszott, de voltak habozásai, amelyekre ráfizetett. A bukmékerek az oroszok résztvételét az elődóntőben nagyon reálisnak látják, így én próbálok ellenük fogadni. Valahogyan jobbnak látom a fejlődő kanadai játékosok reményeit. Ezért ha nem is a tiszta győzelmére fogadok, hanem a győzelmére dupla eséllyel.

A mi tippünk: Kanada győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak