2021 Világbajnokság – elődöntő: USA – Kanada, Június 05

Jégkorong, szombat, 2021, Június 05, Világbajnokság, 13:15                  

Szombaton a két elődöntő meccset láthatjuk, délután egy amerikai derbi meccset láthatunk, amelyben USA találkozik Kanadával. Ez a két ország igazi rivalitást ápol egymás között, a párbajai tele vannak érzelmekkel és gyakran szélsőséges viselkedéssel. Úgy hondolom, hogy ez mostan sem nem lesz másképen. Már ezen a VB-én egyszer találkoztak, amikor az 5:1 győzelemnek az amerikai hokisták örültek. Bár Kanadának sokkal több lövése volt, és az eredmény nem egészen ért egyet a két csapat játékának a minőségével. Természetesen, az eredmény beszél. USA válogatottja a negyeddóntőben pontosan azt mutatta, amit elvártak tõle a párbajban Szlovákia ellen. A nyugodt vezetés megszerzése után többé-kevésbé már csak ellenőrizte a játékot és spórolta az erejét a következő meccseire. Az Egyesült Államok a csoportok szakaszában csak Finnországgal szenvedett vereséget, ezután jött 7 győztes meccs. Így ez a csapat kiegyensúlyozott teljesítményeket mutatott a verseny egész idő folyamán. Sőt, ezeket rendes játékidőben sikerült nekik megszerezni. Ez az óriási jó minőségére és erejére mutat. Ezért is gondolom, hogy ez a csapat nagyon jól felkészült ere a meccsre. 

Ahogyan valahol itt már írtam, Kanada résztvételének az elődöntőben Kazahsztán veresége és Németország győzelme segített, mivel a csoportjában az első 3 meccsében vereséget szenvedett. Az is meglepett, hogy az oroszokat megverték a negyeddóntőben, ahogy én, és néhanyan, előrejeleztük, de a bukmékerek nagyobb része az ellenkezőt tippelte. Nem volt ez egy könnyű párbaj, nagyon kiegyensúlyozott, és sok erőt kellett a csapatnak szentelni, hogy kedvező eredménnyel végződjön számukra ez a meccs, amikor hosszabbításban 2:1 győzelmet szerzett. Ebben jobban állnak az Egyesült Államok, mivel a szlovákokkal az első harmadban eldöntötték a győzelmüket, és ezután lazább tempóban játszhattak. Pszihikailag ez nagyon felemelte a csapatot, de fizikailag kifárasztotta. Ellenkezőleg, az USA aggódhat, hogy Kanada milyen taktikát választ a meccsre. Igaz, Kanada nem éppen a legjobb csapatával utazott Rigába, de más csapatok is hasonló feltételekkel küzdtek. 

Nagyon nehéz lesz megjelölni a győztest, és ezzel a döntő résztvevőjét is. Mindkét oldalon vannak tények, amelyek az egyik, vagy a másik csapat javára szólnak. Az előbbi cikkemben Kanadára fogadtam dupla esélyben, de ezen a meccsen valami az sugalja, hogy az Egyesült Államokban bízzak jobban, persze, nem annyira, hogy dupla esély nélkül fogadjak.

A mi tippünk: USA győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak