2021 Világbajnokság: Dánia – Fehéroroszország, Május 28

Jégkorong, csütörtök, 2021, Május 28, Világbajnokság, 19:15                        

A dánok sok mindenkit megleptek a verseny nyitó párbajukban Svédország ellen 4:3 győzelemmel. A svédek már az előkészító párbajokban nem voltak a saját bőrében, a dánok ott is megverték. Dánia a második meccsében csak 0:1 vereséget szenvedett Svájctól annak ellenére, hogy az egész játék folyamán fölényben voltak. Ezután meglepetés érkezett, amikor nem tudták megtartani a szoros vezetésüket a brittekkel, a meccs hosszabbításban dőlt el, 2:3 győzelmet szerzett. Az utolsó meccsben Oroszországgal sokáig tartotta a gólnélküli állapotot, csak az utolsó percben a második szünet előtt az oroszok kihasználták az előnyüket, majd még az utolsó 10 percben 2 gólt szereztek. Azonban nagyon kellemetlenek voltak a dánok, és hogy nem szereztek gólt, az csak az oroszok szerencséje, mivel a nulla a gólarány tabellán nem volt nagyon meggyőző. Kár a meccsért a britt csapattal is, mivel ezek a pontok is hiányozni fognak neki. A fehéroroszok után a csehek és szlovákok várják a dán csapatot. 

Fehéroroszország négy meccsben csak 1 győzelmet szerzett, Svédországot 0:1 eredménnyel verte meg. Egy pontot szerzett még Csehországgal a hosszabbításban, amelyet végül elveszített 3:2. A szlovákok 5:2 vereséget készítettek nekik, az utolsó meccsben a brittekkel 3:4 vereséget szenvedett, a harmadik harmad elején a brittek 3 góllal vezettek. A britt csapat így hihetetlen sikert ért el, a VB meglepetése. A fehérorosz csapat néhány egyéniségére támaszkodik, néhany játékosa a KHL, vagy a helyi klubokban játszik. A csoport nagyon kiegyensúlyozott. A fehéroroszok 4 ponttal az 5.-ik helyen vannak, a tovább jutásba még beleszólhatnak, de ezenkívül még Oroszország és Svájc várja a pályán. Nagyon kiszámíthatatlan teljesítményeket mutat a VB-én, ezért óvatosnak kell lennie az ellenfeleinek. Nem ajánlatos lebecsülni ezt a csapatot sem. A tabellát a szlovákok vezetik 9 ponttal és csak 3 lejátszott meccsel, éppen most játszanak Svájc ellen 8:1 veszítenek, az oroszok 9 ponttal 4 meccsel mögöttük, ha Svájc nyer, ami biztos, az első 3 helyen 9 pontjuk lesz a capatoknak. 4.-ik Dánia, 5.-ik Fehéroroszország. 

Jobban bízok Dániában, kiegyensúlyozottabb teljesítményeket mutatott eddig ellentétben a riválisával. Gondosan összeállított nemzeti csapat Ehlers tréner vezetése alatt és a híres, de inkább tapasztalt és megbízható Sebastian Dahm-al a kapuban, kiváló támadókkal, győzelmet szerez ebben a meccsben. Persze, biztosítom a fogadásomat döntetlennel, amikor a tét visszajár. 

A mi tippünk: Dánia győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.