UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021, döntő: Manchester City – Chelsea, Május 29

Labdarúgás, szombat, 2021, Május 29, Bajnokok Ligája, 21:00      

Ez lesz talán az évad legizgalmasabb mérkőzése, a török Isztambulban játszák semleges pályán. Talán Guardiola tréner végre eléri, hogy a csapata megnyeri ezt a címet. 2016 óta, amikor a csapathoz érkezett, nem jutott be a döntőbe sem. City hosszútávon a 6 legjobb klubok közé tartozik Angliában, az utolsó években ez még jobban látható, a Premier Leaguen az utolsó 4 lehetőségből megszerezni a bajnoki címet 3 alkalommal sikerült neki. Az idén Európában a legjobban védő és támadó csapatok közé tartozik. Ennek bizonyítéka a meccsei PSG, Dortmund és Mochengladbach csapataival. Minden párbajában otthon és idegenben legalább 2 gólt tudott szerezni és csak hármat kapott. Az utolsó meccsben PSG ellen a franciáknak nem engedte egy alkalommal sem a kapura lőni. City kádere igazán nagyon széles és jó minőségű. A verseny idei évadában 10 játékosa szerzett gólt. Ebből feltételezhető, hogy City a meccsben azonnal az elejétől fogva nyomást fog gyakorolni az ellenfelére és szeretné, ha a saját forgatókönyve szerint rendeződne a játék. 

Chelsea Touchel érkezése óta nagyon óvatos labdarúgást játszik. És sikeresek. Nagyon hatékony mint a védelme, úgy a támadása is. A Bajnokok Ligája dönőjébe Porto, Atletico Madrid és Real Madrid csapatain keresztül jutott. Csak 2 gólt kapott, 8 gólt szerzett. Igazán jó teljesítményeket mutat mostanában, 6 meccsben csak 1 vereséget szenvedett, Arsenallal. Még City-t is megverte 1:2 eredménnyel, amikor Alonso szerzett gólt a hosszabbításban. A két klub utolsó 2 találkozóját is Chelsea nyerte meg. Azonban mindkét meccs nagyon kiegyensúlyozott volt. Az FA Kupa elődöntőjében City csak 5 játékosa játszott az alapból. A bajnoksági meccsben 6 játékosa hiányozott az alapból. Chelsea ebben jobban játszott. Azonban az első félidőben 0:1 veszített. Ha Agüeronak sikerült volna büntetőből szerezni gólt, ez teljesen megsemmisítette volna Chelseat, de nem sikerült. A másodikban végre felébredtek és 2 gólt szereztek, így megszerezték a fontos 3 pontot. 

City a meccsben minden játékosát az alapból szeretné a pályára küldeni. Csak betegség, vagy sérülés akadályozhatná ezt meg. Chelsea oldalán is vannak kiváló játékosok, akik meg tudják lepni az ellenfelüket. Azonban ez lehet Guardiola utolsó lehetősége Citynél, hogy ez megszerezze a címet. Nem is fogadok másképen, csak a győzelmére. Az óvatosabbak a döntetlen nélküli változatot próbálhatják fogadni, illetve hendikepet gólkülömbségre. A szorzókat ezekre a bukmékerek elfogadható értékben írták ki.

A mi tippünk: Manchester City győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.