World Cup 2022: Törökország – Hollandia, Március 24

Labdarúgás, szerda, 2021,  Március 24, VB selejtező, 18:00                       

A héten több verseny is elkezdődik, az egyikük a 2022-es VB selejtező. Szerdán este találkoznak a keretében Törökország és Hollandia is. Törökország határozottan azok a csapatok közé tartozik, amelyek szára nem probléma gólt szerezni. Ezt a tényt támogatják az eredményei is, amelyeket nemzetközi szinten megszerzett az utolsó hónapokban. Az utolsó 9 találkozója közül Törökország 7 alkalommal sikeres volt a gólszerzésben, gyakran tóbb, mint 1 góllal. A támadás minőségéről az utolsóelőtti meccsében Oroszország is meggyőződhetett a Nemzetek Ligáján, amely végül Törökországtól 3 gólt kapott és 2:3 vereséget szenvedett. Egyébként, a törökök ősszel 8 meccset játszottak le, ezek között 1 győzelme volt az említett oroszokkal, 2 veresége Magyarországgal, és 5 döntetlene, olyan erős csapatokkal, mint például Németország, Szerbia, vagy Horvátország, ami elégé meglepő volt számomra. Ezekben öszesen 26 gól esett, ami egy magas szám, 12:14 gólaránnyal. 

Az ellenfele ebben az összecsapásban Hollandia lesz, egy ország, amely színeiben játszanak Wijnaldum Liverpoolból, Depay Lyonból, de Jong Barcelonából, Blind, vagy Van de Beek Unitedből, de még sokan mások. Egyszóval, minden poszton kiváló minőségű híres focista található. A minőség mindenesetre magasabb szinten lesz, mint a török csapatnál, bár nem szeretném lekicsinyíteni a törökök minőségét sem. A Nemzetek Ligáján Hollandia a 2.-ik helyen végzett egyetlen pont vesztességgel az első Olaszország után. Ennek ellenére határozottan nem kell neki szégyenkezni a teljesítményei miatt a verseny egész ideje alatt. Ellenkezőleg, kiváló meccseket láthattunk ezzel a csapattal. Szintén 8 mérkőzést játszottak ősszel, 2 győzelmet szerzett Lengyelországgal, egyet Boszna és Hercegovina ellen, 3 döntetlent játszott Spanyolország, Olaszország és ismét Boszna és Hercegovina ellen, 2 vereséget szenvedett Mexikótól és Olaszországtól. Ezekben öszesen 14 gól esett, 7:6 gólaránnyal. 

Ismét nehéz dönteni, hogy melyik fogadás lenne a legjobb számunkra, ahol a kockázat és a nyereség kiegyensúlyozott lenne. Igen, Törökország meccseiben sok volt a gól az elmúlt 8 meccsben, de folytatódik ez tovább is? Ezzel szemben Hollandia meccseiben nem volt napirenden a sok gól. Voltak meccsek sok góllal, de több volt kevés góllal. Ezért most inkább a győztesre fogadok, Hollandia szerintem győzni fog, viszonylag szép szorzókkal, az óvatosabbak a dönti nélkül fogadhatják ezt, persze, alacsonyabb szorzókkal.

A mi tippünk: Hollandia győzelme – a legjobb oddsok az 22Bet fogadóirodánál találhatóak.