Vysshaya Liga 2020: Shakhtyor Soligorsk – Neman Grodno, Április 04

Labdarúgás, szombat,  2020,  Április 04, Fehéroroszország, Vysshaya Liga 2020, 14:30 

Már a belarusz liga nyitó fordulójaiban számos meglepő eredmény született, amikor a kívülállók megfosztották a pontjaiktól a mérkőzés kiemelt csapatát. Ennek ellenére is a házigazdában bízok, aki ebben a mérkőzésben nagy favorit. Azonban megérdemelten. Shakhtyor Soligorsk már hosszú távon a legjobb belarusz csapatai közé tartozik, az utolsó 5 évadban a 3.,2.,3.,2., és a 3. helyen végzett, ami egyértelműen bizonyítja a házigazda minőségét hosszú távon is. Az idei évadot  Shakhtyor egy meglepő hazai vereséggel indította Zhodino csapatával, azonban ennek a csapatnak is megvan a minősége, az utolsó években az 5. hely körül végzett. És ez a vereség többé-kevésbé szerencsétlen volt, Soligorsk az egész mérkőzés folyamán jobb csapat volt és csak a mérkőzés végén kapott gólt  a 91.ik percben, 0:1 volt a végeredmény. A habozásukat Shakhtyor játékosai javították már a következő mérkőzésben, amikor Gorodeja csapatát idegenben 2:0 győzték le, és még a büntető rúgásukat sem nem értékesíttték. Összefoglalva, két kör után Shakhtyor a 8. helyen áll 1-0-1 mérleggel és 2:1 gólaránnyal, 3 ponttal.

A vendégek már az utolsó években rendszeresen a bajnoki táblázat közepén mozognak, tehát semilyen módon nem emelkednek ki. Az idei szezont egy szoros vereséggel indították Minskben, amikor Isloch Minsk ellen 0:1 eredménnyel játszottak. A következő körben azonban már 3 pontot szereztek a 2:0 győzelemért Vitebsk ellen, ez a csapat épen hogy csak meg tudta magát menteni a tavaly szezonban, és az idén hasonló sors várja. Neman tehát 2 mérkőzés után a 7. helyen van szintén 3 ponttal, azonos 2:1 gólaránnyal és azonos 1-0-1 mérleggel. Érdekesek még a két csapat kölcsönös mérkőzéseiaz utolsó két szezonból, ezek egyértelműen Soligorsk rendezése alatt játszódtak, ez a csapat mind a 4 mérkőzést megnyerte, 6:0, 3:0 és kétszer 1:0 eredményekkel.

Fogadni Soligorsk győzelmére ajánlom, annak ellenére, hogy a belarusz bajnokság nem éppen áttekinthető verseny, de melyik labdarúgó liga olyan? Mindenhol vannak meglepetések, és a várt eredmények megvalósulása. A bukmékerek is ezt így látják, apró kockázattal tehát fogadjunk.

A  mi tippünk: Shakhtyor Soligorsk győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak