UEFA Nemzetek Ligája 2020/2021: Norvégia – Ausztria, Szeptember 04

Unibet

Labdarúgás, péntek, 2020, Szeptember 04, Nemzetek Ligája, 20:45

A Nemzetek Ligája folytatódik, ezúttal a norvég és osztrák válogatottjai mérkőzését választottam a fogadásomra. Az első látásra egy kiegyensúlyozott mérkőzésről lehetne szó, ahol majd csak az apróságok fognak dönteni az eredményről. Amikor csak úgy nézegettem a válogatottak legénységét, akkor arról bizonyosodtam, hogy a norvég labdarúgás egyszerűen emelkedik. A kapuban az igen csak tapasztalt Jarstein áll, aki Hertha játékosa, és az évad felfedezése Nyland, Aston Villa játékosa. Előttük Elabdellaoui Galatasarayból, Reginiussen Rosenborgból, Aleesami Amiens csapatából, Alkmaarból ketten is vannak, Svensson és Midtsjo, Henriksen Bordeauxból, Johansen Fulhamból, Elyounoussi Celticből, Odegaard, aki az esélyeire várakozik Realnál. Elül három olyan játékosa van, akit bármelyik nemzeti csapat csak írigyelhet, mert Haaland csoda fiún kívül még Sorloth Trabzonsporból van ott, aki elégé sok gólt szerez, és a legtapasztaltabb King Bournemouthból. A fontos játékosok közül csak Nordtveit védő hiányzik. A Vikingek csapata egyáltalán nem rosz, és otthon még erősebbek tudnak lenni.

Ellenkezőleg van ez az osztrák nemzeti csapatában. Elég sok kulcsfontosságú játékosa fog hiányozni. Közöttük Alaba, aki nyilvánvaló, hogy szünetet tart a győzelem után a Bajnokok Ligájában. Lazaro, Schaub és Schopf is hiányoznak a listán, úgy, mint Marko Arnautović is, aki jelenleg a legjobb osztrák gólszerző. A csapatban hiányzik egy tapasztaltabb kapus, a listán 3 kapusa van, ezek öszesen csak 6 alkalommal játszottak a nemzeti csapatban. A védelmet így Dragovićnak és Hintereggernek kell tartania. A csapatban hiányoznak a tapasztaltabb játékosok, de inkább a minőség, hiszen vannak olyanok is, akik már 40 alkalommal indultak a nemzeti csapatban. Egyszerűen hiányzik a kreativitás a focistáknál. Elül azonban vigyázni kell a norvégoknak Marcel Sabitzer-re Lipcséből, aki ebben a pillanatban talán a válogatott legnagyobb sztárja.

Fogadni biztosan a norvégok győzelmére fogok, azonban bebiztosítom a fogadásomat dupla eséllyel, ha véletlenül döntetlen lenne az eredmény , hogy ne legyek vesztességben.

A mi tippünk: Norvégia győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak