UEFA Európa Liga 2020/2021 negyeddöntő: Arsenal – Slavia Prague, Április 08

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Április 08, Európa Liga, 21:00                       

Azzal kezdeném, hogy Arsenal csapatánál mégis csak híresebb nevekkel lehet találkozni, mint a cseh klubnál. Így van ez a bajnokságokkal is, a Premier League biztosan egy világhírű verseny, míg a cseh bajnokságról nem hallani annyit. Azonban, Arsenal a 10.-ik helyet foglalja a ligán, míg Slavia előnnyel vezeti a bajnokságát. Ezenkívül Arsenal már több évadban is kiszámíthatatlan csapatnak számít. Így van ez az idén is, amikor egyik hétben Tottenhamot tudja megverni, majd egy héttel később egy visszavágón Olympiakos csapatával készítenek maguknak kudarcot, amikor 1:0 vereséget szenvedett. Utoljára pedig Liverpoollal játszott, és ez nem engedett neki meg semmit a pályán. Mint ha ott sem lett volna. Az esetleges előnye is, amely a házigazda szerepéből fakad ki, nem túl nagy, mivel mindig a mérkőzéseket rajongók nélkül játszák. Ez még nem minden, sérülések is vannak a klubnál, Luiz és Tierney védők ha meg is jelennének a pályán, nem lesznek 100%-osan rendben, és ez tükröződni fog a játékán is. A pálya közepén állnak Aubameyang, Lacazette, Sako, Odegaard, és ezek kiváló focisták. 

Slávia utolsó eredményei kiválóak, idegenben a play-off-ban az ellenfeleit meg tudta verni. Például Leicestert megverte, 2:0 idegenben, és ez a csapat nem roszabb, mint Arsenal. Azonban Leicester számára a liga van elsőségben, míg Arsenal számára az Európa Liga. A múltban ez nem egészen így volt. Szintén Leicesternek hiányoztak fontos játékosai, néhányan a kispadon várakoztak. Hasonló módon verte meg Glasgow Rangers csapatát, ahol a kiváló kapus Kolář sérült meg. Egyébként, ez egy borzalmas meccs volt, mindkét csapat hozzájárult ehez. Sok múlik majd azon, hogy játszhat Kolář, vagy nem, mivel ez eldöntheti a párbajt. Vágner állhatna a kapuba, ez a fiatal focista nem biztos, hogy minden helyzetet kellő módon ellenőrizni tud majd. Slávia szeret a klubok ellen játszani, amelyek a Szigetekről származnak. Ezt bizonyítják az eredményei is. Nagyon nagy motivációval indulnak a meccsre, szeretnének bejutni az elődöntőbe. 

Úgy gondolom, maradok a hagyományos megfontolásnál. A leírottakból nem egyértelmű, hogy mire is fogadok. Nagyon csábít Slávia győzelme dönti nélkül. Azonban Arsenal csak úgy nem hagyja elúszni a pontjait. Ha nem is éppen a legjobb formában van, biztosan harcolni fog, mivel ebben a versenyben szerezhet meg még sikereket. Ezért a győzelmére fogadok tisztességes szorzókkal. 

A mi tippünk: Arsenal győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.