UEFA Európa Liga 2020/2021: Leicester – Slavia Prague, Február 25

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Február 25, Európa Liga, 21:00

Ahogyan sokan tudják, akik már figyelik ezt a versenyt, Slavia az első mérkőzésében Edenben csak 0:0 eredményt tudott elérni. De ez azt is jelenti, hogy ha Leicester tovább szeretne jutni, győznie kell. Igen, ezt hosszabbítással is lehetséges lesz elérni, sőt, szabadrúgásokkal is. De ezt az angolok szeretnék elkerülni. Azonban Slavia számára sem nem katasztrófa a múltkori döntetlen, még semmit sem nem veszítettek, a remény él a továbbjutásra. Amikor Leicesternek az első meccsben nem sikerült gólt szerezni a félidőig, a prágaiak megbátorodtak, kicsit kiegyensúlyozták a játékot, időről időre talán fölényben is voltak. Vardy mint ha nem is lett volna a pályán, ezért inkább Leicester trénere lehívta a gyepről és Iheanachot állította a pályára. És amikor Maddisont is lecserélte, úgy nézett ki a helyzet, hogy az angolok megelégednek a 0:0 eredménnyel. Slavia ugyan is néhány alkalommal fenyegetőzött, és Schmeichelnek kétszer is menteni kellett a helyzetet. Slavia tehát az első meccset majdnem hogy csak egyenrangú játékkal játszotta, határozottan megérdemelt volt az eredménye. 

Leicester ebben a meccsben határozottan kiemelt csapat lesz. A Premier Leaguen a harmadik helyen van és a pontjai száma azonos, mint a második Menchester Unitednek. Nemrégen Liverpoolt verte meg 3:1, ezután Aston Villa stadionján győzött  2:1, ahol Barnes és Maddison szereztek gólokat. Mivel Maddisonnak egészségügyi problémái vannak, úgy néz ki, hogy nem játszik a meccsben. Iheanacho, Fofana, Justin, Pérez és Praet sem nem játszanak. Leicester a hazai bajnokságon az utolsó 5 meccsében csak 1 vereséget szenvedett, Leeds ellen. Az Európa Ligát nagyon komolyan veszi ez a csapat. A támadó ereje és tudása magas szinten van. Semmit sem hagy a véletlenre. Míg az első meccs olyan ismerkedő jellegű volt, biztosan nem fogják folytatni ezt a taktikát. Igyekezni fog gyorsan vezetésbe jutni, hogy biztos legyen a helyzetével. A nemzetközi meccsekben is sokkal több tapasztalata van, mint a cseheknek. Nem beszélve arról, hogy az angol és cseh bajnokság minőségét nem lehet egy szinten összehasonlítani. 

Fogadni egészen biztosan az angol klub győzelmére fogok. Leicester nem fogja lebecsülni Slavia játékosait, mivel tudja, mire képesek az első meccsből. Mindenesetre, tudják, hogy a feladatuk nem lesz egyszerű. A szorzók Leicester győzelmére elfogadható szinten vannak. Ezért is megéri velük fogadni, az angolok számára csak a győzelem a jó eredmény. 

A mi tippünk: Leicester győzelme  – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.