UEFA Európa Liga 2020/2021: Hoffenheim – CZ Beograd, Október 22

Labdarúgás, csütörtök, 2020, Október 22, Európa Liga, 21:00

Csütörtök este találkozik a német Hoffenheim CZ Beograd csapatával az Európa Liga versenyen, a két csapat az utolsó L csoport 3.-ik és 4.-ik helyén van. Néhány éve, amikor Hoffenheim a második Bundesligából az elsőbe jutott, azonnal a táblázat felső részében helyezkedett el, sőt, egy ideig vezette a német Bundesligát. Ez a klub folytatta a jó munkáját, és a legmagasabb német foci versenyen most is méltó helyen áll. Sőt, sikerült neki az, ami nem sikerült Barcelona, Chelsea, PSG vagy Dortmund csapatainak, mégpedig megverni Bayern Münchent néhány hete. A védelemben Pavel Kadeřábek játszik fontos szerepet, Andrej Kramarič a támadásban tud besegíteni a csapatnak.

Beograd a Bajnokok Ligáján ugyan 5:0 győzelmet szerzett Europa FC csapata ellen, azonban ez egy gibraltári csapat, ezt az eredményt nem nagyon lehet figyelembe venni. Ezután egy legszorosabb eredménnyel győzte le Tiranában az ellefelét, és az erején túl volt Omnia Nicosia Ciprusról. Az Európa Ligába Beograd a győzelmével jutott Ararat Armenia csapata ellen 1 gól fölénnyel. Az eddigi klubok minőségét messziről sem nem lehet összehasonlítani Hoffenheim minőségével. Az utolsó 3 hónapban több játékos hagyta el a klubot, mint amennyi érkezett. Az ismertebb nevek közül például Guelor Kanga, hát, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez jó választás volt, vagy nem. Jobb fényben látom az olasz Falcinellit, aki 4 bajnoki meccsben 4 gólt szerzett, és az említett Ararat Armenia meccsben is szerzett gólt.

Ha mindent összefoglalunk, a házigazda egyértelműen jobb csapat, mint a minőségével, úgy a formájával és felkészültségével. A hazai környezet is besegít, bár nem beszélhetünk teltházról. A vendégek az európai versenyeken nem kínálnak jó teljesítményeket, idegenben fognak játszani más játékstílussal, mint ahogyan meg vannak szokva a szerb Super Ligában, ahol ez a csapat a fővárosból dominál az egész ligának. Egy jó minőségű német csapat a Bundesligából kemény dió lesz a számára. Az egész meccset már csak a Covid vírus veszélyeztetheti, remélem, ez nem következik be.

A mi tippünk: Hoffenheim győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.