UEFA Európa Liga 2020/2021: FC Antwerp – Tottenham, Október 29

Labdarúgás, csütörtök, 2020, Október 29, Európa Liga, 18:55

Az Európa Liga csoportjaiban a második kört játszák, benne a belga Jupiler Pro League vezetője fogadja a stadionján a londoni Tottenham csapatát. A belga klub a győzelmek hullámán van jelenleg, ami 7 meccs 6 győzelemmel és 1 döntetlennel, beleértve már a párbaját is az Európa Ligán Razgrad ellen 2:1. A hazai ligában még nem talált olyanra, aki legyőzte volna a szezon elejétől. Bár ezek a sorok ha nagyon jól néznek is ki, otthon a 4.-ik Beerschot ellen 3:2 győzelemmel a többi pontot a csapatokkal a táblázat aljáról szerezte. Gyakorlatilag egyik párbajban sem voltak Antwerp játékosai jelentősebben jobbak. Esetleg még az átlagban erős Gent elleni meccsben, de ez most igazán rosz formában van. Így ennek a győzelemnek alacsony a jelentősége. Antwerp még Tottenhammal soha nem találkozott, de angol csapattal már játszott, azonban már nagyon régen, nem is érdemes megemlíteni, mivel a két meccset a múlt században játszották.

A londoni klub is büszkélkedhet egy sikeres sorozattal, 11 mérkőzése van külömböző versenyekben vereség nélkül. A klub Mourinho vezetése alatt az új évadban meglepően sok gólt tud szerezni. Ezen kívül a tréner nem nagyon változtatja a játékosokat a védelemben, a támadók soraiban várhatunk változást, de itt is Spurs csapatánal van elég helyettesítő játékos. Tottenham nagyon komolyan veszi az Európa Ligát, már a meccseiben olyan ellenfelekkel, mint Shkendija vagy Botev Plovdiv, teljes erőben léptek a gyepre. Azonban néha kiszámíthatatlan kiesés érkezik a csapatra, mint a meccsben West Ham ellen. Spurs még idegenben soha nem nyert meccset belga csapat ellen, az Európa Ligán Anderlecht ellen 2015/16-ben, és KAA Gent ellen 2016/17-ben. Az Európa Liga utolsó 15 meccsében, beleértve már ezt a selejtezőt is, Spurs verhetetlen volt. Ez a túl sok rendezetlen információ csak nehezen segíthet egy jó tipphez, mivel hosszú éveken át játszotta le Spurs az EL utolsó 15 meccsét.

Egyértelműen Tottenham győzelmére fogadok, hogy világossá tegyem ezt a cikket. Mourinho jó irányba vezeti a csapatot, ha vannak is kiesések, bízok a győzelmében.

A mi tippünk: Tottenham győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.