UEFA Európa Liga 2020/2021: elődöntő: Villarreal – Arsenal, Április 29

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Április 29, Európa Liga, 21:00                       

Nézzük először Arsenalt, a hazai bajnokságon biztosan csalódás számára a 10.-ik hely, mivel már csak néhány kör marad hátra, és nagy csodákat nem lehet várni. Egyszóval, jövőre nem játszik Arsenal az Európai kupákban. Az utolsó 5 bajnoki meccsben csak 1 győzelmet szerzett az utolsó Sheffield stadionján, otthon Liverpoollal és Evertonnal vereségeket szenvedett. Azonban a kupa már más volt. A csoport fázisban 6 győzelmet szerzett pontvesztesség nélkül. De a selejtezőn már nem volt olyan szuverén. Benfica stadionján 1:1 döntit ért csak el, majd a visszavágón Aubameyang góljával 3 perccel a vége előtt javított a végső 3:2 eredményre. Ezután Olympiakos Pireus stadionjára utaztak, ahol az első meccset 3:1 eredménnyel nyerték meg, de még a 80.-ik per ben 1:1 volt az állás. Otthon a görög csapat 0:1 vereséget készített nekik, de ez nem veszélyeztette a tovább jutását. Slávia Prága ellen otthon 1:1 dönti, Prágában 0:4 győzelmet szerzett. A csapatban hiányozni fog David Luiz védő, aki már Slávia ellen sem nem játszott, kérdéses Aubameyang támadó is, aki már az utolsó 4 meccsben nem játszott a maláriája miatt, állítólag játszani fog, de milyen lehet a formája? Lacazette támadó már Everton ellen sem nem játszott, és a kulcsfontosságú védő Kieran Tierney már 6 meccsben nem játszott. Arsenal legjobb gólszerzője az Európa Ligán Pépé játszani fog, ebben a versenyben 5 gólt szerzett. 

Villareal a hazai verseny második felében nem volt túl sikeres, míg az első felében a 4.-ik helyért harcoltak, most a 7.-iken vannak. Még harcolhat a jövő évi Európa Ligáért, elméletileg ez lehetséges. Azonban az utolsó 5 meccséből hármat elveszített, utoljára otthon Barcelonával, azelőtt Alaves stadionján, és még othon Osasuna ellen. Itt más volt teljesen a szereplése, a csoportját 5-1-0 mérleggel, 16 ponttal és 17:5 gólaránnyal megnyerte, a selejtezőn Salzburggal bírkózott meg 2:0 és 2:1 győzelmekkel, Dynamo Kyjev, ezután Dynamo Záhráb csapatokat selejtezte ki, tehát egésszen eddig minden meccset megnyertek a dönti kivételével még a csoportban. Villareal nem jelent sérülteket, Iborryn kívül, aki azonban hosszabb ideje nem játszik. A verseny legjobb gólszerzője Moreno és Alcácer, mindketten 6-6 gólt szereztek. 

Ismét nehéz a győztes csapatot megjelölni, akármelyikük győzhet, a bukmékerek is csak enyhén kiemelt klubnak tartják Villarealt. Ezért is a gólokra fogadok, mivel vannak mindkét oldalon jó támadók és gólszerzők. Csak gólokkal lehet meccset nyerni, mindkét csapat támadó jellegű labdarúgást játszik.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.