UEFA Európa Liga 2020/2021: Celtic – Lille, December 10

Labdarúgás, csütörtök, 2020,  Dectember 10, Európa Liga, 21:00               

Minden arra mutat, hogy Celtic jelenleg válságban van, legalább is ami a játékukat illeti, ami, ugye, a legfontosabb egy foci versenyen. Állítólag a meccsük előtt Prágában egy nagy pártit rendeztek, ehez a nem megértés a játékosok és a klub vezetősége között, és ez még mindig nem minden, a klubban sérülések is megjelentek. Azonban az eredményei és játék teljesítményei szintén siralmasak az utolsó mérkőzéseiben. A párharcukban Sparta Prágával mindkét meccs azonos 1:4 vereséggel végződött számára. Az utolsó mérkőzésében az Európa Ligán AC Milan ellen már mint ha javult volna a helyzet, hiszen 2:0 vezetésben voltak, azonban totálisan leégtek a végén, mivel 2:4 vereség volt a végeredmény. Otthon pedig kiestek a Kupa versenyből egy vereség után 0:2 a abszolút átlagos Ross Country skót egységgel. Végül a hazai bajnokságon St. Johnston ellen csak-csak egy pontot tudtak szerezni a döntetlenért. Nem beszélve arról, hogy Celtic motivációja elmúlt, mivel az utolsó a csoportban és ezen már senki sem tud változtatni. Ami érdekes, hogy a csoportban az egyetlen pontját éppen a Lille elleni párbajában szerezte a 2:2 döntetlenért Október végén Lille stadionján. 

Ellenkezőleg, Lille jó hullámon lovagol. Képes volt fordítani az eredményen Prágával, így AC Milanoval fog harcolni, de nem közvetlenül, csak papíron, az első helyért a csoportban, ami jobb helyet jelentené mint kiinduló helyzet a további harcokhoz az Európa Ligán. Így nem várható, hogy Lille csak úgy kiengedné ezt a mérkőzést. A hazai Ligue 1 bajnokságon megbírkóztak egy fontos találkozóval Monaco ellen, amelyet 2:1 verte meg. Így a tabellán a második helyen tartózkodik közvetlenül PSG után. Ha szeretné megtartani az első helyét ebben az EL versenyben, nem marad neki más, csak győzni Celtic-el. Nem hiszem, hogy alábecsüli az ellenfelét. 

Bár a két csapat első meccse, ahogyan már leírtam, 2:2 döntetlen volt, de ez már több, mint egy hónapja történt. De azóta Celyic teljesítményei csökkentek, motivációja nincsen, így Lille esélyei emelkednek a győzelemre. Celtic védelme siralomraméltó, ezért Lille szerezhetne néhány gólt. Fogadni lehetne Lille győzelmére döntetlen nélkül, vagy Lille góljaira, de én inkább biztonságosabb lehetőségre fogadok, gólokra a meccsen, ugyan alacsonyabb szorzókkal, de kissebb kockázattal. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.