UEFA Európa Liga 2020/2021: AC Milan – Manchester United, Március 18

Labdarúgás, csütörtök, 2021,  Március 18, Európa Liga, 21:00                        

Aki figyelemmel kíséri ezt a versenyt tudja, hogy az első meccs 1:1 döntetlennel végződött, amikor AC Milan csak a hosszabbításban egyenlített. Ezzel egy szolíd helyzetet biztosított magának a visszavágóra. Nézzük az első meccs eseményeit aprólékosabban. AC Milan meglepő módon aktívabb volt, ennek ellenére United teremtette az első gólhelyzetet, amikor Martial egy szép lövéssel mozgatta meg Milan kapusát. Martial volt a hazai meccs alapköve, amikor a nagy riválisának, City-nek, elrontotta a 21 győztes sorozatot, amikor 2:0 győzte le. Azonban AC nem sokat törődött az ellenfele hírnevével, teljes gőzzel a meccs elejétől nyomást gyakorolt a házigazdára. Az igyekezés góllal volt jutalmazva, azonban a bírák a videó segítségével az előző kéz-beavatkozás miatt ezt nem ismerték el. Így az első félidő többé-kevésbé kiegyensúlyozott volt a gólok és lövések számát figyelembe véve. 

A második félidőben Ole Gunnar, United trénere, frissítette a legénységét, Martialt pihenni küldte, és a helyére a fiatal, csak 18 éves Dialloet állította, aki Bergamóból érkezett, ezért góllal háláskodot, Fernandes passzolt jól neki. Ez csak az ifjú 3.-ik indulása volt az A csoportban, ezért ezt a tréner kiváló húzásának minősítem. AC Milan tovább is nagyon harcias és veszélyes volt, azonban ha lövéshez jutottak, Dean Henderson a kapuban egyszer sem nem habozott. United sem nem maradt le, legalább még egy gólhelyzete volt, de sikertelen, amit később nagyon megbántak, mivel AC szögletből a hosszabbításban egyenlített. 

A visszavágó így egy nagyon nyílt ügy, jobban Unitedben bízok. A tapasztalatai a Kupa versenyekkel gazdagabbak, mint a nehéz mérkőzésekkel is ezeken. AC Milan a hazai bajnokságon küzd a saját formájával, amikor hoszú idő után elveszítette a vezető helyzetét a tabellán, ahol a kiváló Inter helyettesítette. Zlatan Ibrahimovic sérülése sem nem segített nekik, aki sem Manchester ellen, sem már 3 liga meccsben nem játszott. De ha gyepre is lép, az nem azt jelenti, hogy United esélyei nagyon csökkennének a győzelemre. Hiszen az angolok rendelkezésére áll az egész káder, beleértve  Cavanit, Pogbát, van den Beeket és David de Geayt, akik az első meccsben Milánoval hiányoztak, a mérkőzés szerintem kiegyensúlyozott lesz. United formája kiváló, így valószínű, hogy nem esik ki a versenyből. Fogadni biztosan a győzelmére fogok, azonban biztosítom ezt a fogadásomat is a lehetőséggel döntetlen nélkül. 

A mi tippünk: Manchester United győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.