UEFA Európa Liga 2019/2020 – elődöntő: FC Sevilla – Manchester United, Augusztus 16

Labdarúgás, vasárnap, 2020,  Augusztus 16, Európa Liga, 21:00

Ebben a meccsben nagyon nehéz eldönteni, melyik fogadási lehetőség az ideális, mikor a legalacsonyabb a kockázat. Ellentmondásos tények alapján mégis csak úgy döntöttem, hogy az angol gigáns oldalára fordulok és arra fogadok, hogy döntetlen nélkül nyerni fog. Mindkét csapatnak meg vannak a gyengéi, úgy mint az előnyei is. Az idei évadban mindkét csapat formája kiváló volt, Manchester Unitedé főleg az évad második felében. Sevilla a hazai bajnokságukon a 4.-ik helyen végzett, Manchester United a 3.-ik helyen, és ez ahoz fontos, hogy jövőre mindketten részt vesznek a Bajnokok Ligáján. Ugyan az Európa Ligának nincsen meg az a pompája, mint a Bajnokok Ligájának, de az esetleges siker a versenyben biztosan nem eldobni való egyikük számára sem. Így Kölnben, ahol a meccset játszani fogják vasárnap este neutrál pályán, de sajnos ismét közönség nélkül, nem kell félniünk, hogy  valamelyik oldalon hiányozna a motiváció.

Csak ismétlésnek, Sevilla a nyolcaddöntőben megbírkózott AS Roma csapatával 2:0, majd a negyeddöntőben a veszélyes Wolvesszel 1:0. Ahogyan látni lehet, nem kapot egyetlen gólt sem bennük, mivel Sevilla védelme kiváló. A spanyol bajnokságon a kapott gólok ranglistáján a 3.-ik helyet foglalta, 38 meccsben csak 34 gólt kapott. Ez kevesebb, mint a madridi csapatok. Az utolsó 5 meccsben, beleértve a hazai bajnokságot és az Európa Kupát, csak 1 gólt kaptak. United a visszavágón a nyolcaddöntőben Linz ellen 2:1 győzelmet szerzett, ezután a negyeddöntőben Koppenhága ellen csak a hosszabbításban 1:0 győzelmet szerzett, azonban 14 alkalommal löttek a kapura. Sajnos, United produktivitása nem a legjobb, ezt mindenki láthatja. Ennek az oka az is lehet, hogy a szokatlanul hosszú évad után már a csapatnál megjelentek a fáradság tünetei. Ez elsősorban az utolsó mérkőzésüknél volt látható Koppenhága ellen. És még egy tény, utoljára a két csapat 2 éve találkozoott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjén, amikor Sevilla kiselejtezte Unitedet 0:0 és 2:1 eredményekkel.

Fogadni, ahogyan már megjegyeztem, mégis csak United győzelmére fogok döntetlen nélkül, bármelyik szemszögből nézem a meccset, mindig létezik a veszély a sikertelenségre. A döntetlen esetén a tét vissza jár.

A mi tippünk: Manchester United győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.