UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Villarreal – Y. B. Bern, November 02

Labdarúgás, kedd, 2021, November 02, Bajnokok Ligája, 21:00              

Ez a csoport erős és kiegyensúlyozott.  Az elején úgy látszódott, hogy bármelyik klub lehet az első. Jelenleg az első Manchester United 6 ponttal, a második a Villareal 4 ponttal, harmadik az olasz Atalanta szintén 4 ponttal és az utolsó a svájci Bern. Azonnal a verseny elején a Bern meglepetést okozott, amikor otthon 2:1 eredménnyel legyőzte az angol klubot. A Bajnokok Ligája eddigi utolsó párbajában Bernben játszott a Villareal és a Bern együtt, a Villareal egészen meggyőző módon szerzett győzelmet, 4:1. Most a Villareal otthon játszik, így ez előnyt jelenthet a számára. Bernben a spanyolok már a 16.-ik percben 0:2 vezetésben voltak. Bár a Bern egy kicsit a végén dramatizálta a dolgokat, de a Villareal még 2 gólt adott hozzá, és így nem maradt semilyen remény a svájciaknak még a döntire sem. Azonban az egész meccs elégé kiegyensúlyozott volt a statisztikákat nézve, de a spanyolok játéka sokkal pontosabb és precízebb volt. Ez, természetesen, az eredményen is megmutatta magát. 

A svájci bajnokságon a Young Boys a 3.-ik helyen áll 21 ponttal 11 meccsből. Előtte 12 meccsből a Zürich áll 22 ponttal és az első helyen Basel van 26 ponttal. Mögötte kényelmes 4 pont hiánnyal a Lugano áll 11 meccsel. A Young Boys gólaránya 28:13, a 3.-ik legjobb a támadásban és a 2.-ik legjobb a védelemben. A Villareal a spanyol bajnokságon csak a 13.-ik helyen áll 12 ponttal 11 meccsből. A gólaránya 13:12, mérlege 2-6-3. Az utolsó 5 meccsből nem a legjobbak az eredményei, míg az első meccsekben csupán döntetleneket gyűjtögetett, az utolsókban egyszer nyert az 5.-ik Betis-el, de 3 vereséget szenvedett az Osasuna, a Bilbao és a Valencia kluboktól. Öszesen 16 gól esett ezekben a meccsekben, 9 gólt kapott, 7 gólt szerzett. Azonban a két versenyt nem lehet összehasonlítani, csak arra szerettem volna rámutatni, hogy mennyire csökkent a spanyol csapat teljesítménye és formája. Azonban mint a Young Boys, úgy a Villareal is csak akkor juthat a versenyben tovább, ha most legyőzi az ellenfelét. Másképen elbúcsúzhat a versenytől. 

A bukmékerek a házigazdát vélik favoritnak, mivel a svájci klubra a szorzók nagyon magas értékben vannak kiírva, tehát nem sok esélyt adnak a fogadóirodák a győzelmére. Az biztos, hogy a minőség a spanyoloknál van. A La Liga sokkal jobb minőségű, mint a svájci liga, ez egyértelmű. Így a tapasztalatok is magasabbak, hiszen sokkal gyakrabban játszik a Villareal  a híres Real Madriddal, vagy a Barcelonával, mint a berniek. De harcolni biztosan fognak erősen, és a meglepetés sem nem kizárt. 

A mi tippünk: A Villareal győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak