UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Salzburg – Wolfsburg, Október 20

Labdarúgás, szerda, 2021, Október 20, Bajnokok Ligája, 18:45          

Ebben a G csoportban a helyzet nagyon összekeverődött, és várható, hogy egészen a végéig ez így lesz. Ezért a csapatok nagyon óvatosak és az ellenfelüket nem hagyják veszélyeztetni feleslegesen a teret a kapu előtt. A játék stílusa ezért nagyon agresszív, fóleg, amikor egy csapat elveszíti a labdát. Ez igaz a Salzburg esetében is, mivel otthon nem nagyon talál magához konkurens klubot, ez európai mértékben más. Ezekben a versenyekben agresszívabban játszik, gyakran szabálytalankodik. Hasonlóan játszik a Wolfsburg is. A Salzburg 4 ponttal vezeti a tabellát, Sevillában 1:1 döntit harcolt ki, mindkét gól az első félidőben esett. Ezeken kívül még 2 büntető rúgás végződött sikertelenül. Otthon a Lillet verte meg 2:1 eredménnyel. A Wolfsburg a harmadik helyen 2 ponttal a Sevilla mögött van, 2 döntetlene van, a Lille stadionján gólnélküli, otthon a Sevillával 1:1 eredménnyel. Most a 3.-ik kör vár a csapatokra. Mindkét klub győzni szeretne, elsősorban a Wolfsburg már a 3.-ik döntijét nagyon bánná, mivel ez az eredmény nem segítene neki semmit sem.

Általában a német klub támadó jellegű és a Bundesligában a tabella felső részében láthattuk, de most a helyzete egy kicsit más, lecsökkent a 6.-ik helyre. A kiváló kezdet után, amikor 3 győzelmet és 1 döntit szerzett, 3 vereség következett egymás után. Ez sem jelent túl sokat, mivel a szezon elején járunk. Hiányozni fog Weghorst gólszerző, a ligán eddig 8 meccsben 3 gólt szerzett, itt még egyet sem. Helyet kapnak más támadók, mint Lukas Nmecha, aki a német kupán a Hamburg ellen 3 gólt szerzett, vagy esetleg Renato Steffen is esélyt kaphatna játszani. A Salzburgnál a legjobb gólszerző csak a 19 éves Karim Adeyemi, aki 10 meccsben 8 gólt szerzett. A Salzburg az utolsóelőtti meccsben a LASK Linz ellen 3:1 győzelmet szerzett, otthon még a ligán nem veszített egy pontot sem és 5 meccsben 16 gólt szerzett. A gólaránya 27:6, egyértelműen a legjobb védelme van. És csak a Graz szerzett szintén 27 gólt a második helyen. 

Mindkét csapat igyekezni fog győzni, gólt szerezni. Sok múlik a szerencsén is. Nem gondolom, hogy védekező stratégiával igyekezne bármelyikük jó eredményt elérni. Támadni fognak és gólokat szereznek. Ezért a gólokra fogadok. Ilyen két klubbal ezt megéri, több lehetőség is rendelkezésünkre áll, például hogy az első félidóben is lesz gól. Azonban jobb oddsokkal 2,5 gólra ez egész mérkőzésre, illetve még 3, vagy több gólra. Bár az első meccsekben általában nem sok gól volt, a csapatok összeismerkedtek, és majd bátrabban játszanak.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.