UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: PSV Eindhoven – Galatasaray, Július 21

Labdarúgás, szerda, 2021, Július 21, Bajnokok Ligája, 21:00   

A holland egység kényelmes előkészítő mérkőzéseket játszott, amikor RWDM, Delbrucker és végül a görög PAOK csapatait verte meg. Gólnélküli döntetlent csak a német Osnabrück-el játszottak. Az Eredivisie ben a 2.-ik helyre tudott felmászni a domináns Ajax mögé 21 győzelemmel, 9 döntetlennel és csak csupán 4 vereséggel 74:35 gólaránnyal. A csapat pénzben kifejezett értéke 209,85 millió euró. A leghíresebb nevek közé tartozik Donyell Malen támadó, aki tavaly a bajnokságon 19 gólt szerzett 32 találkozóban, és az idén minden találkozóban játszott Hollandia színeiben az EUROn. Azonban nem szerzett egyetlen gólt sem. A tóbbi híres nevek például Eran Zahavi támadó, Denzel Dumfries védő, aki az EUROn 2 gólt szerzett, vagy az igazán nagy tapasztalatokkal rendelkező Mario Götze. PSV hazai pályán nagyon erős, tavaly otthon a bajnokságon 17 meccsből csak egyetlenet veszített el. Az utolsó mérkőzésén PAOK ellen 28 500 néző üllt a stadion terében, akkor győztek, talán a hazai környezet és a közönség szurkolása ismét besegít a győzelemhez. 

Galatasaray csak két mérkőzést játszott az előkészítőben. Először Dinamo Bukarest, majd Kasimpasa ellen, mindkét meccset megnyerte. A hazai török bajnokságon a második helyen végzett nagyon szoros eredménnyel, mivel csak 1 gól külömbsége választotta őket a győztestől. A mérlegük 26 győzelem, 6 döntetlen és 8 vereség volt. A csapat legnagyobb sztárjai közé nyugodtan Marcãot sorolhatjuk, aki Törökországban már a 4.-ik évadját fogja lejátszani. A támadásban található a 35 éves Falcao is, aki azonban a hosszadalmas sérülései miatt csak 17 mérkőzésben játszott. Ezekben öszesen 9 gólt szerzett. A csapat értéke pénzben kifejezve 76,78 millió euró. Ebből is látható, hogy a török csapat húzza a rövidebbet, persze ezek az információk mind a papíron vannak, ebből szükséges kiindulni minden elemzésnél, de figyelembe kell venni természetesen a csapatok formáját. A két csapat utoljára 2018-ban találkozott, 1987-től öszesen 4 alkalommal, ezekben 11:2 volt a gólarány Eindhoven javára. Minden alkalommal legalább 2 gólkülömbséggel végződött a meccs. 

Érdemes ennél a két csapatnál közvetlenül a győztesre fogadni bármilyen feltételek nélkül? Már maga a kérdés adja a választ, hogy nem. Bár a döntetlen nélküli fogadásnál a szorzók értéke alacsonyabb és nem igazán lehet találni olyan bukmékert, ahol ez jelentősebben másképen lehetne, mégis alacsonyabb, illetve semmi hasznot választom a magasabb kockázattal való fogadás ellen. Sok szerencsét. 

A mi tippünk: Eindhoven győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak