UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: Manchester C. – Paris SG, November 24

Labdarúgás, szerda, 2021, November 24, Bajnokok Ligája, 21:00           

Ez lesz talán a szerda este legnagyobb slágere a Bajnokok Ligáján. Két kiváló óriási klub találkozik egymással. A párizsiak otthon megbírkóztak az angolokkal 2:0 győzelemmel. Most egy nehezebb feladat előtt áll. Angol pályán megverni a házigazdát lehetetlen lesz. A meccs azonban nagyon hasonló lehet az első meccsel. A City lesz fölényben, tartani fogja a labdát magánál, több helyzetet dolgoz ki magának és a franciáknak nem fogja akarni átengedni a labdát. Azonban ezek várakozni fognak gyors breik helyzetekre, ahonnan a gyors Mbappé együtt Messivel és Neymar-al igazán nagyon veszélyesek lehetnek. A párizsi csapatban talán senki fontos nem fog hiányozni, míg a Citynek mellékelni kell De Bruynet, aki gyakran bebizonyította, hogy kulcsfontosságú játékos, hiányozni még talán Jack Grealish fog. Mindkét kiváló klub képes a gyengébb ellenfeleinek sok gólt lőni, azonban ha együtt játszanak, ez változik. Mindkét klub óvatosan játszik majd, mivel tudja, hogy az ellenfél kiváló minőségű, így túl sok gólra nem számítok. Annál inkább, hogy a két csapat védelméből senki sem nem hiányzik.

A City az idén nem 100%-os még otthon sem a Premier Leaguen. 0:0 döntetlent szerzett csak a Southampton-al, sőt, 0:2 vereséget szenvedett a Crystal Palace csapatával. És idegenben a Tottenham verte meg 1:0. Az angol tabellán csak a 2.-ik helyen áll 26 ponttal, 3 pont vesztességgel az első Chelsea-hez képest. Csak a 3.-ik legjobb támadással és a 2.-ik legjobb védelemmel rendelkezik, a gólaránya 25:6. A francia PSG vezeti a bajnoki tabellát 37 ponttal, a 2.-ik Nice csak 26 pontot szerzett. Ebből is látható a két liga között a külömbség. A többi francia klub nem nagyon összehasonlítható az angol klubokkal például egészen az 5.ik-6.-ik helyig az angol ligán. Igen, a PSG jó minőségű, de otthon a ligán nem találkozik azzal a minőséggel, mint a City. Még így is van egy veresége a Rennestől és Marseilleben is csak döntit szerzett. A gólaránya 32:14, ez bizonyítja, hogy a támadása egyértelműen legjobb a Ligue 1 ligán, de a védelme csak a 3.-ik legjobb. 

Nagyon sok elemzést elolvastam ma erről a meccsről. Meglepődtem, hogy a párizsi klubra mennyien fogadnak, persze, döntetlen nélkül, vagy dupla eséllyel. Mivel azt, hogy túl sok gól nem esik a meccsen, már megbeszéltük. Azonban tetszik a lehetőség, hogy mindkét klub gólt szerez, ez tehát két gól. Így szóba jöhet a fogadás is, hogy legalább 1,5 gól esik a meccsen, csak siralmas alacsonyak erre a szorzók. Úgy föntöttem, hogy pozitív hendikeppel fogadok. Ez azt jelenti, hogy ha City két, vagy nagyobb gólkülömbséggel győzni fog, elveszítjük a fogadást. 

A mi tippünk: A Paris SG győzelme +1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.