UEFA Bajnokok Ligája 2021/2022: AC Milan – FC Porto, November 03

Labdarúgás, streda, 2021, November 03, Bajnokok Ligája, 18:45 

Szerdán folytatódnak a meccsek a Bajnokok Ligája csoportjaiban, az egyikben találkozik az AC Milan mint házigazda az FC Porto csapatával a B csoporból. A két klub a halál csoportban van, ahol még 2 nagyon erős klub található, 3 meccs után az első helyen a Liverpool van 9 ponttal eddig vereség és dönti nélkül. A második az Atletico Madrid 4 ponttal, pontokat először a Portoval veszített a dönti miatt, majd a Liverpool verte meg 2:3. A harmadik helyet szintén 4 ponttal a Porto foglalja, és pont nélkül az AC Milan van. Így az olasz klubnak már csak elméletileg lehetséges tovább jutni, ehez még Madridban és a Liverpool ellen is sikeresnek kellene lennie. Gyakorlatilag azonban ez nehezen megvalósítható. Ezzel tisztában vannak a klubnál is. Inkább a hazai bajnokságra öszpontosítják az erejüket, mivel ott nagy a remény sikert aratni. A SerieA bajnoki címet utoljára 10 éve szerezték, és most közel állnak a sikerhez, csak a Napoli áll az útjában az első helyen azonos 31 ponttal a számláján. Mögötte a 3.-ik helyen Inter van 24 ponttal. És éppen az Interrel találkozik most vasárnap otthon, ez a meccs fontosabb lesz számára, hogy ne kerüljön közelebb hozzá a táblán. 

A Portonak ezért is sokkal magasabb esélyei vannak a győzelemre, mint ha másképen alakultak volna a dolgok. Egy jó minőségű klubról van szó és az esélyei a házigazdához képest tovább jutni sokkal magasabbak. Eddig tehát 4 pontja van itt a versenyen, Madridból 1 pontot hozott és otthon éppen az olaszokat verte meg. Eddig csak Liverpool verte meg otthon 1:5 eredménnyel. Öszesen 2 gólt szereztek a versenyben, az egyiket éppen a Liverpoolnak rúgták, ami jó hír. Így tudjuk, hogy erősebb csapatoknak is tudnak gólt rúgni. Biztosan most is harcolni fognak. Otthon a portugálok vezetik 10 meccs után a tabellát 26 ponttal, azonban a Sporting szintén 26 ponttal a sarkában van, 25 ponttal a Benfica is veszélyezteti. Vasárnap a Porto a Santa Clara klubbal játszik, az utolsó helyen áll ez a klub és szerintem problémák nélkül legyőzi, még ha idegenben is játszik. 

A fogadásomat most a közvélemény ellen teszem, hiszen még a hivatásos bukmékerek is az olasz házigazdát jelölték kiemelt csapatnak. A papíron ez igaz is. Ezért is jól meg kell gondolni, hogy mennyire vagyunk hajlandók kockáztatni a bukmékerek véleménye ellen. Az olaszok fő célja ebben a meccsben elkerülni még a legkisebb sérülést is, hogy senki ne kerüljön a gyengélkedők közé. Ez miatt nem fognak fejetlenül rohanni bizonytalan akciókba. Fogadni szép szorzókkal a vendégekre fogok, azonban biztosítom a fogadást dupla eséllyel.

A mi tippünk: Az FC Porto győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak