UEFA Bajnokok Ligája 2020/2021: M´gladbach – Manchester C., Február 24

Labdarúgás, szerda, 2021, Február 24, Bajnokok Ligája, 21:00                   

Ezt a meccset Budapesten, a Puskás Arénában játszák semleges pályán. City valószínűleg ismét jó formában van. A városi riválisát már 10 ponttal megelőzte az angol Premier League versenyen, így a bajnoki cím Manchesterbe tér vissza. Azonban a klub tulajdonosai a Bajnokok Ligáját tartják a legfontosabb versenynek, ahol City jelentősebb sikerekre még csak vár. Ehez most van itt az ideális alkalom, mivel a hazai bajnokságon az esetleges megbotlást megengedheti magának, de itt nem. Tovább jutni M´gladbachon keresztül nem lesz talán nagy probléma. A kérdés az, hogy mit enged meg az angol egység a németeknek. Guardiola nem hiányolja egyik nagy sztárt sem betegség miatt, ez is az oka annak, miért legyőzhetetlen jelenleg ez a csapat. A győzelmek sorozata már elérte a 18-at. Ezekben hihetetlen 47 gólt szereztek. A védelme is kiváló. A hazai bajnokságon csak 15 gólt rúgtak neki 25 meccsben, ez fantasztikus, Chelsea 25 gólt kapott, aki a második legjobb a ligán ebből a szempontból. 

Azonban M´gladbach sem nem olyan akármilyen csapat. A hazai versenyben csak 5 vereséget szenvedett 22 meccsben, így a Bundesliga legszűkebb csúcsához tartoznak. És a Bundesliga sem csak olyan akármilyen liga, hanem Európában, és a világon is, a legjobbak közé tartozik. Azonban a németekre nagyon nehéz mérkőzés vár.  Nagy szerencsével jutottak tovább a csoportból, ahol Real, Inter és Shakhtar csapatai voltak. Ezért nem érdemes lebecsülni ezt az egységet. Azonban jelenleg otthon a 8.-ik helyet foglalják, ehez besegített 2 vereséget Köln és Mainztól, akik a táblázat alján vannak. Természetesen, más lesz állni City előtt a pályán, mint egy kieséssel fenyegetett csapat ellen, de ezek a megbotlások jelenthetnek valamit. Még valamit észrevettem a tabellán, elégé sok döntetlen meccset játszott ez a csapat, öszesen 9-et, ami néhány további klubbal a legtöbb a ligán. Így csak kevés győzelmet szereztek, 22 meccsből nyolcat. A vereségeiből 5 volt 22 meccsben. A gólaránya 38:33, tehát 18 góllal kapott többet, és 12 góllal szerzett kevesebbet, mint City a nemzeti bajnokságon. Már amennyire össze lehet hasonlítani a két ligát. Mindkettőben sok kiválo klub és világ színbonalú focista játszik.

Mire is fogadni. City tiszta győzelmére nem a legjobb szorzókat írták a bukmékerek, ez érthető, mivel kiemelt csapatról van szó. Hendikepre, ahogyan majd én fogadok, valamivel jobbak. Ez ugyan apró kockázattal jár.

A mi tippünk: Manchester City győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.