Premier League 8. köre: W. B. A. – Tottenham, November 08

Labdarúgás, vasárnap, 2020, November 08, Anglia, Premier League, 13:00

Tottenham két napig pihenhet, és ezután ismét vissza kell térnie a harcokba az eredményekért a hazai versenyben. Ezzel a vendég csapat trénere számolt, ezt a csapat összeállításában is láthattuk csütörtök este, amikor a bolgár Ludogorets ellen játszott idegenben és 1:3 győzelmet szerzett. Az első félidőben Bale, Kane és Lucas támadók játszottak, ezeket hátúlról Lo Celso és Winks támogattak. Lucas és Kane az első 45 perc leforgása alatt osztozkodtak a gólok és a gólpasz arányán 1:1. Ezután a siker után a 2.-ik félidőben pihenni mentek a kispadra, helyettük Carlos Vinicius állt az élre és a kiváló Son. Son egy szép akciót kezdeményezett, Lo Celsonak segített be gólra. Ezután Bale és Lo Celso is pihenni mentek. Az utolsó játékban látható volt, hogy Mourinho kímélte a játékosait a hétvégi meccsre. A támadásban Kane és Son kívül több olyan focistát találhatunk, aki visszszerezi lassan a formáját. Ezek Bale, Lucas, Ndombele, Hojbjerg, lehetséges hogy Delle Alli és Bergwijn is. Sajnos, hiányozni is fognak játékosok, Lamela sérült, szintén Regulion és Aurier.

W.B.A. védelme az utolsó meccsekben jobban nézett ki, mint a szezon elején. Az utolsó háromban 3 gólt kaptak, az első négyben 13 gólt. A védelem a jobb szárnyon sántikál, ahol a bal oldalról az ellenféltől Son játszik Kane segítségével. Son a 16-os-ból kezdett jobban löni, öszesen 21 alkalommal. Kane csak 11 alkalommal. W.B.A. védelme tehát nem a legjobb, az utolsó 3 meccsben azért kaptak kevés gólt, mert Burnely, Brighton és Fulham támadásai nem voltak képesek többet szerezni, míg az első 4 meccsben Saints, Chelsea, Everton és Leicester támadásai több alkalommal is áttörték W.B.A. védelmét. Összefoglalva, erős csapatok ellen a klub védelme gyenge, kevésbé hatékony.

A kérdés nem is az, hogy ki lesz a győztes, hanem hogy hány góllal fog győzni. Tottenham statisztikája is érdekes, idegenben 3 meccset játszott, 3 győzelmet szerzett bennük. A hazai meccsekben 1 győzelmet, 2 döntetlent és 1 vereséget. És most idegenben játszik gyengébb ellenféllel.

A mi tippünk: Tottenham győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak