Premier League 32.-ik köre: Chelsea – Brighton, Április 20,

Labdarúgás, kedd, 2021, Április 20, Anglia, Premier League, 21:00                        

Kedden este fejeződik be a Premier League 32.-ik köre Chelsea és Brighton mérkőzésével. A házigazda a tabella 5.-ik helyét foglalja 54 ponttal, 15-9-7 mérleggel és 50:31 gólaránnyal. Chelsea a múlt héten sikeres volt annak ellenére, hogy a Bajnokok Ligáján egy szoros vereséget szenvedett FC Porto csapatától, de mégis tovább jutott az elődöntőbe. Ezután a hétvégén megbírkózott az FA Kupán Manchester Cityvel és a döntőben Leicesterrel találkozik. Most a kupa versenyek szünetelnek, így a kluboknak a ligákra szükséges öszpontosítani. Chelsea ha jövőre játszani szeretné a Bajnokok Ligáját, a negyedik helyre kell neki jutni. Ott West Ham van 55 ponttal, de 1 meccsel többet játszott. Váratlanul kikapott Newcastletől.  De még így sem engedi maga elé ingyen Chelseat. Így ezt a meccset Brightonnal nem fogja lebecsülni, hogy ne szenvedjen hasonló vereséget, mint West Ham. Ha nyerni tudna, még a 3.-ik helyre is juthatna, ahol most Leicester van, de csak 2 pont előnnyel. Sokat számít az, hogyan játszik Leicester az utolsóelőtti West Brommal. Ebből is látni, hogyan befojásolják más csapatok eredményei egy-egy klub sorsát. Mindenesetre, ha nem győzne kedden Chelsea, az esélyei alaposan csökkennének. 

A vendégek a tabella 16.-ik helyét foglalják 33 ponttal, 7-12-12 mérleggel és 33:38 gólaránnyal. Brighton ugyan nem lehet biztos abban, hogy elkerüli a kiesést, de 6 pont és 2 meccs előnye van a 18.-ik Fulham előtt. Azonban még 7 meccs vár a csapatra, minden megtörténhet. Brighton egy kellemetlen ellenfél, nem szeretnek vele játszani a többiek. Egy átlagos támadás, de aránylag jó minőségű védelme, sajátos játékstílusa van. Utoljára Southampton és Brighton szenvedett velük vereséget, 0:0 döntit az utolsó meccsben  Everton ízlelte, de a korábbi meccseiben Liverpool, Tottenham és Leeds szenvedtek vereséget. Kiszámíthatatlan ez a klub, ezért Chelseanek nagyon kell majd vigyáznia. Nézzük Brighton meccseit idegenben, 15 meccsben 19 pontot szerzett. A mérlege 5-4-6, ami azt jelenti, hogy több győzelmet szerzett idegenben, mint otthon. Több pontot szerzett kevesebb meccsben a hazai meccseihez képest. Ez is rosz hír Chelsea számára. 

Fogadni ennek ellenére is Chelseare fogok, mivel nagyon fontos ez a mérkőzés számára. Ha elrontja valamiképen, nem nagyon lesz lehetősége a javításra. Otthon elég erős tud lenni, a legénysége jobb minőségű, és ha nem vesszük figyelembe a megbotlását West Brommal, a formája sem a legroszabb. A kölcsönös bajnoki meccsekben 2017 óta csak 1 döntije volt, másképen mindegyikben győzött. Bár lehetséges, hogy többet kockáztatok, mint általában, bízok a győzelmében.

A mi tippünk: Chelsea győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak