Premier League 22. köre: Wolves – Arsenal, Február 02

Labdarúgás, kedd, 2021, Február 02, Anglia, Premier League, 19:00                    

Wolverhampton idei szezonja nem sorolható a sikeresek közé. A klubot, amely az utolsó években kergette a legjobb csapatokat Angliában, és Európában sem nem a legroszabb teljesítményeket mutatta, az idén csak 9 pont választja a kieső zónától. Wolves a nyáron egy érdekes védőt hozott Barcelonából, Semedát, és a tehetséges Air Noutit Angersből. William José támadó egy hete érkezett Real Sociedadtól, aki, úgy remélik, hogy helyettesíteni tudja majd a sérült Jimenézt és Jotát, aki már Liverpool színeiben játszik. Cutrone, aki nem teljesítette az elvárásokat, már Valenciában játszik, de találhatunk itt még érdekes neveket, példáu Neto, Dendoncker, Traoré, Moutinho vagy Ruben Neves. A Farkasok az idei szezonban számomra is csalódás, az utolsó 8 meccsben nem győztek, sőt, az utolsó kettőben gólt sem szereztek. A tabellán a 14.-ik helyet foglalja, 21 meccsben 23 pontot szerzett 6 győzelemért és 5 döntetlenért, kereken 10 vereséget szenvedett. 21 gólt szerzett és 30-at kapott. Otthon 10 meccsben 12 pontot szerzett 3-3-4 mérleggel és 12:13 gólaránnyal.

Arsenal elkezdett emelkedni, mint a tabellán, úgy a teljesítményeiben is, sőt, visszatért a harcokba az európai kupákért is, ahol, mindenesetre, ott a helye. Az utolsó 7 meccsben nem szenvedett vereséget, és értékes győzelmeket is lehet köztük találni, mint például Southamptonnal idegenben, vagy otthon Chelseavel. Bár erre a meccsre nézve Arsenal a kiemelt csapat, nem lesz ez számára egyszerű mérkőzés. A nyáron érdekes nevek érkeztek a klubhoz, Thomas Ath. Madridból vagy Gabriel Lilleből, az utolsó hétben pefig Odegaard Real Madridból. Elbúcsúztak Mesut Öziltől, aki enyhén szólva, nem jelentett nagy pozitívumot a klubnak,  de Aubameyang és talán Ceballos távozása vesztességet jelent. Szerencsére, Arsenalnál van még elég más érdekes focista, például elül Lacazette, Pepe, Saka vagy Willian. Nézzünk néhány gyors adatot, a 10-ik helyen 21 meccsben 31 pontot szerzett 9-4-8 mérleggel és 26:20 gólaránnyal. Idegenben 10 meccben 16 pontot, a mérlege 5-1-4, gólaránya 14:9. 

Mindennek ellenére ez egy érdekes összecsapás lesz, mivel egyik csapat sem nem szeretné pontok nélkül befejezni a meccset, nagyon fontos lesz az, hogy ki szerzi az első gólt. Mindkét csapat védelme beengedhet egy-egy gólt, és a támadó erejük magas szinten van. Az utolsó kölcsönös meccset tavaly Decemberben játszották, amikor Wolves győzött 2:1 Arsenal stadionján. Fogadni ezért is inkább a gólokra fogok.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.