Premier League 20. köre: Leicester – Liverpool, December 28

Labdarúgás, kedd, 2021, December 28, Anglia, Premier League, 21:00                     

A Premier League 20. fordulójában a Leicester fogadja a híres Liverpoolt. Mindkét csapat támadó jellegű. Az utolsó 5 meccsen a Liverpool 11 gólt lőtt, a Leicester 14-et és a kölcsönös meccsek is arról beszélnek, hogy gólgazdag meccsnek kellene lennie a keddi meccsnek. A Liverpool a favorit ebben a meccsben, hiszen a tabella 2.-ik helyét foglalja 41 ponttal 18 meccsből, az első City 19 meccsben 47 pontot szerzett. A gólaránya 50:15, a City-é 50:12. A mérlege 12-5-1. Az idei liga egyetlen vereségét a West Ham stadionján szenvedte 3:2 még november elején. Azóta a döntetlenéből is csak 1 volt, az utolsó mérkőzésében 2:2 a Tottenham stadionján. A Bajnokok Ligáján is jól teljesítettek, az első helyről jutottak tovább a versenyben. Az EFL Kupán december 22.-én játszottak együtt a Leicester és a Liverpool, azonban még a Leicester a teljes erejében lépett a pályára, a Liverpool csak a B-csapattal, kímélte az erejét. Rendes játékidőben 3:3 volt az eredmény, a tizenegyesek után a Liverpool jutott 4:3 végeredménnyel tovább a torna elődöntőjébe. A keddi meccsben teljes erejében lép a gyepre. Jürgen Klopp, a Liverpool edzője tisztában van a “Rókák” támadóerejével, ezért taktikailag inkább a védekező részre készíti fel a focistáit a mérkőzésre, a támadó rész miatt nem kell aggódnia. És még az is a javukra szól, hogy pihentek lesznek, mivel elmaradt a meccsük a Leeds ellen. 

A Leicester 17 meccset játszott le, ezekben 22 pontot szerzett, 30:33 a gólaránya, 6-4-7 a mérlege. Ez a 10.-ik helyre elég. Utoljára a City stadionján játszott vasárnap, ezt a meccset 6:3 eredménnyel veszítette el. Már az első félidőben kaptak 4 gólt. A másodikban a City nem öszpontosított a meccsre és 3 gyors gólt kapott. Végül még szépítettek 2 góllal a házigazdák. Karácsony előtt 2 meccsük elmaradt, azelőtt otthon a Newcastlet verte meg 4:0. Az Európa Ligán a Napolival szenvedtek vereséget, így a 2.-ik helyről jutnak tovább a versenyben. Azonban az erős klubokkal a védelme nem nagyon hatékony, az utolsó 2 meccsben együtt 9 gólt kapott, ezek az utolsó bajnoki meccs és az EFL Kupa meccsei voltak. 

Mivel gólgazdag meccset várok, kezdjük is a fogadási lehetőségekkel, kisebb, vagy nagyobb kockázattal megéri fogadni arra, hogy mindkét csapat gólt szerez. A gólok számára, legalább 2,5 gól esik a meccsen. Természetesen, hogy a Liverpool győzni fog, de gólt kap, vagy tisztán a győzelmére, nem túl értékes oddsal. Liverpool mindkét félidőben szerez gólt. Legjobban tetszik a fogadás -1,0 hendikepben a győzelmére, amikor a kockázat és a szorzó kiegyensúlyozott. 

A mi tippünk: A Liverpool győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.