Premier League 19. köre: Newcastle – Manchester United, December 27

Labdarúgás, hétfő, 2021, December 27, Anglia, Premier League, 21:00                    

Ahoz képest, ahogyan kínlódik ez a híres manchesteri klub a szezon elejétől még egészen jól áll a tabellán. Ez nem csak a saját érdeme, hanem azért, hogy a többi híres klubnak is voltak jobb és rosszabb időszakai a ligán. A tabellán a 7.-ik helyen áll, azonban 2 meccset elhalasztottak, a Brentfordal és a Brightonnal. Így a kulcsfontosságú 4.-ik helyre már 8 pont hátránya van. Ha ezt a két meccset megnyerte volna, most csak 2 pont választaná az Arsenaltól a 4.-ik helyen, amely klub mellesleg még rosszabbul teljesített a szezon kezdetén, mint az United. A kérdés, milyen hatással lesz a túl hosszú szünet a csapat játékosaira, formájára, hogyan tudnak majd teljesíteni. Ami biztos, nem engedhetnek meg maguknak a luxust elveszíteni a meccset. Ha sikerülne győzni nekik, az Arsenal helyére jutna az elmulasztott és megnyert meccsek után. Az utolsó veresége után már 1 döntit a Chelseavel és 3 győzelmet szerzett, a legfontosabb számára az Arsenallal való győzelme volt. A gólaránya elég gyenge, csak 26:24, például a City 19 meccsben 50 gólt szerzett és csak 12 gólt kapott. Ez a végső elszámolásban nagyon ellene játszhatna. Szerencsére, senki nem gyengélkedik a csapatból, mindenki játszani fog, a híres sztár, Ronaldo is. 

A Newcastle akkor került előtérbe, mióta a klub gazdát cserélt. Az új, meglehetősen ellentmondásos tulajdonos egy szaúdi konzorcium lett Mohamed bin Szalman koronaherceg vezetésével. Aki azonban azt hitte, hogy a Newcastle innentől kezdve egymás után szerzi az egyik győzelmet a másik után, csalódott volt. A Newcastle új tulajdonosa alatt 11 meccsben csak egy győzelmet szerzett, ez a Burnley ellen volt 1:0. Különben csupa nyomorúság volt. A Newcastle mérlege ezkben 1-4-6. Az utolsó 3 meccsen a Newcastle 0:4 vereséget szenvedett Leicesterben, 1:3 Liverpoolban és 0:4 otthon a Cities ellen. A két klub utolsó 4 közös párbajaiban jelentős fölénnyel az United nyert 4:1, 3:1, 4:1, 4:1 eredményekkel. Az idén az utolsó kölcsönös meccsben Cristiano Ronaldo két gólt is szerzett. A Newcastle edzője, Eddie Howe fontos védője, Fedrric Fernandez és középpályása, Jamal Lewis a sérüléseik miatt hiányozni fognak a meccsben. A középpályás Isaac Hayden a kártyabüntetése miatt nem lép a pályára. 

A vendég csapat nem engedhet meg magának habozni, egyetlen eredmény, amely számára elfogadható, a győztes eredmény. És nem számít, hogy szoros, vagy több gólos győzelemről beszélünk. Inkább egy szoros győzelem, mint dönti. A bukmékerek viszonylag szép szorzókat írtak a győzelmére, ezért is bátran fogadok velük. 

A mi tippünk: A Manchester United győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak