Premier League 15. köre: Arsenal – Chelsea, December 26

Labdarúgás, szombat, 2020, December 26, Anglia, Premier League, 18:30         

Folytatódik a Premier League karácsonyi fordulója. Arsenal kínlódásának nincsen vége-hossza, a csökkenése a tabellán folytatódik. Jelenleg már a 15.-ik helyen van csupán 14 ponttal. Ezen nem is lehet csodálkozni, mivel az utolsó 10 bajnoki meccsében csak 1 győzelmet, 2 döntetlent  szerzett és 7 meccsben vereséget szenvedett. Ebben a 10 mecsben csak 4 gólt szerzett. Ez már tényleg nagyon súlyos helyzet. Ez mint ha nem volna elég, még Arsenal legjobb gólszerzője Aubameyang is sérült, nem tudni, hogy a meccsben Chelsea ellen rendelkezésre fog-e állni. Arsenal az idei versenyt nem kezdte teljesen reménytelenül, hiszen az első négy meccsben 9 pontot szerzett, amikor csak Liverpool stadionján veszített meccset. És ezután következett a válsága. Azonban a klub vezetősége még mindig bizalommal van Mikel Arteta edző iránt, marad a funkciójában. Igaz, hogy Arsenal nem minden meccsében játszott rosszul, de egyszerűen gólok nélkül nem lehet győzni. Az utolsó 5 meccsében egyetlen győzelmet sem szerzett, csak 1 döntetlent, 4 vereséget, a gólaránya bennük 2:8. Arsenal otthon 7 meccsből kettőt nyert meg, még az évad elején, először West Ham-et, majd az utolsó Sheffieldet. Ezenkívül már csak 1 pontot szerzett otthon döntetlenért Southamptonnal. 

Chelsea 14 bajnoki kör után a tabella 5.-ik helyén áll és csak 2 pontot veszít a második Leicesterhez képest, 25 pontja van, 7-4-3 a mérlege, 29:14 a gólaránya. Az utolsó körben Chelsea nagyon összeszedte magát az előző két veresége után. Otthon 3:0 győzelmet szerzett az egészen jól beindult West Ham ellen. Ebben a 14 meccsben Chelsea 29 gólt szerzett, a gólokból már csak az első Liverpool szerzett többet. Chelsea minden mérkőzésében győzni készül. A klub legjobb gólszerzője Abraham 5 góllal, őt követik Werner és Zouma, mindegyikük 4 góllal. Chelsea az utolsó két bajnoki meccsét idegenben elveszítette, Wolves ellen 2:0, Everton ellen 1:0. 

Az utolsó 4 évben 7 bajnoki meccset játszott együtt ez a két klub, Arsenal csak 1 győzelmet szerzett, 3 döntetlent és 3 volt a vereségéből is. Nem gondolom, hogy éppen a Chelsea elleni meccsben tudná javítani Arsenal a mérlegét. Fogadni Chelsea-re fogok. A szorzók erre a lehetőségre szép értékben vannak kiírva. Azonban, mint már több alklalommal a múltban, bebiztosítom a fogadásomat a döntetlen nélküli tipben. 

A  mi tippünk: Chelsea győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.