NHL 2021/2022: Arizona Coyotes – Minnesota Wild, November 11

Jégkorong, csütörtök, 2021, November 11, NHL 2021/2022,USA, 04:07          

Az Arizona az idei évadban egyáltalán nem sikeres, mivel a Nyugati Konferencia utolsó helyén van, tehát a 16.-ik helyen csak 3 ponttal 12 meccsből. Sőt, az egész NHL versenyen a legrosszabb csapat, mivel a z utolsó Montrealnak is a Keleti Konferenciában 7 pontja van. A Nyugati Konferencia tabelláján az utolsóelőtti helyen a Chicago van 8 ponttal, így ezt a külömbséget majdnem lehetetlen behozni. Így az utolsó helyről olyan könnyen nem szabadul magasabb szintre. Az Arizona csak az utolsó meccsben győzött az újonc, Seatle elleni meccsben otthon 5:4. Azelőtt 10 vereséget szenvedett és egyet még hosszabbításban. A játékosok minősége nem nagyon jó, ezt láthatjuk a listáról is a játékosokkal, akik 5, vagy több pontot szereztek. A védelemben Gostisbehere Shayne 9 pont, a támadásban Crouse Lawson 6 pont, Fischer Christian 5 pont, Keller Clayton 5 pont, Kessel Phil 5 pont és Larsson Johan 5 pont. Nincsenek sokan. Ehez még a gyengélkedők is komplikálják a helyzetét, Dzingel, Galchenyuk, Hutton, Schmaltz, Timmins nem játszanak a mérkőzésben. 

Az ellenfela, a Minnesota, a Nyugati Konferencia 5.-ik helyét foglalja és az ambiciói olyanok, hogy magasabb helyre jusson. 16 pontja van, az első Edmonton 18 pontot szerzett. A tabella éle így zsúfolt, itt mindenki igyekezni fog pontokat szerezni. És nem más a helyzet a 6.-ik, 7.-ik és 8.-ik helyen, ahol a csapatoknak csak 1 ponttal van kevesebb. A Minnesota eddig 11 meccsben csak 3 vereséget szenvedett, és tud gólokat szerezni, 37:36 a gólaránya. 4 győzelmet szerzett és ehez még négyet hosszabbításban. Jelenleg már 3 győzelme van egymás után. Azokból a játékosaiból, akik pontokat szereznek jóval több van és több pontot szereztek, ezek Brodin Jonas 6, Dumba Mathew 9, Spurgeon Jared 5 ponttal a védelemben, a támadásban Duhaime Brnaden 5, Eriksson Joel 6, Fiala Kevin 5, Foligno Marcus 8, Hartman Ryan 7, Kaprizov Kirill 9 és Zuacarello Mats 7 ponttal. Ebből is kiderül a Minnesota fölénye. És ami fontos, a gyengélkedők száma alacsony, talán csak Boldy és Greenway nem fognak játszani. 

Nézzük még a kölcsönös mérkőzéseket, az utolsó 6 meccsből mindet a Minnesota nyerte meg. Az utolsó 8-ból egyet az Arizona, de ez még március 7.-én történt. Fogadni biztosan a győztesre fogok, mivel nem gondolom, hogy egy ilyen erővel rendelkező csapatot a házigazda megtud verni. Bár minden előfordulhat. Gondolkodtam a hendikepen is, mivel a vendégek bőven szereznek gólt és a győzelmük gyakran végződik magasabb, mint csak 1 gól külömbségével. Ez kockázatos, de megérheti. 

A mi tippünk: A Minnesota Wild győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.