La Liga: Real Madrid – Getafe, Február 09

Labdarúgás, kedd, 2021, Február 09, Spanyolország, La Liga, 21:00                       

A legközelebbi spanyol bajnoki körben Real Madrid Getafevel játszik otthon, és ennek a meccsnek egyértelműen győzelemmel kell végződni számára. Utoljára, amikor otthon játszott, szégyent hozott magára, mivel 1:2 vereséget szenvedett Levantevel. Igen, elégé sok fontos játékosa nem játszhat, de mégis a két csapat legénységét nem lehet összehasonlítani. Kroos, Casemiro, Modrić, Asensio, Benzema, Vinícius, ezek még mindig sokat számítanak a csapatnál, magas a minőségük. Real az utolsó meccsét Huesca stadionján játszotta, 1:2 győzelmet szerzett, azonban elégé dramatikus és izgalmas volt ez a találkozó egészen a végéig. Nem tagadom, a játék lendülete más mostanában, mint azelőtt, nem olyan szuverén teljesítményeket nyújt a csapat. Ennek bizonyítéka a két döntetlene, először Elcheben 1:1, majd Osasunában 0:0. A tabellán a 3.-ik helyet foglalja 43 ponttal 13-4-4 mérleggel és 37:19 gólaránnyal. Mögötte tolakodik Sevilla 42 ponttal, előtte pedig Barcelona szintén 43 ponttal. 

Getafe időnként meg tudja lepni még az erős csapatokat is, de az utolsó meccseiben kimondottan rosszul játszik. Minden az 1:5 vereségével kezdődött Bilbaoban, majd a gyenge Alaves ellen otthon csak 0:0 döntit játszott. Az utolsó meccsében Sevilla stadionján 0:3 vereséget szenvedett. Getafe talán legnagyobb problémája az, hogy kevés gólt tud csak szerezni, 21 bajnoki körben csak 17 gólt szerzett, ami a legkevesebb együtt Eibarral, aki 18 gólt szerzett, mivel a 22.-ik meccsében is szerzett egy gólt. Nézzük még Getafe tabelláját, jelenleg a 13.-ik helyen van 24 ponttal, 6-6-9 mérleggel és 17:26 gólaránnyal. Idegenben 10 meccsben 9 pontot szerzett, 2-3-5 mérleggel és 8:18 gólaránnyal. Ezek szerint Getafe nagyon jól ki tudja használni azt, amikor a szerencse az oldalára hajlik. Elsősorban az erős csapatok gyenge oldalát. Azonban a teljesítményei nagyon ingadoznak, a játék minősége néha a véletlen dolga, ezért nem sorolhatjuk a megbízható csapatok közé, még ha van is jobb időszaka. 

A tavalyi évadban ez a két ellenfél 2 meccset játszott együtt, mindkét alkalommal Real volt a jobb csapat, 3:0 és 1:0 győzelmeket szerzett. Ha hosszabb időszakra nézünk hátra, például az utolsó 11 meccsre Real stadionján, mindet a madridi óriás nyerte meg. Komoly kérdés, hogy milyen fogadást tenni, mivel a spanyol liga nagyon kiszámíthatatlan, a tegnapi meccsem sem nem jött be. Fogadjunk Real győzelmére, de ezúttal a döntivel biztosítjuk a tétet, legfeljebb nem nyerünk. Ha nyerünk is, nem sokat, mert a szorzók alacsonyak erre az óvatos lehetőségre.

A  mi tippünk: Real Madrid győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.