La Liga: Betis Sevilla – Osasuna, Február 01

Labdarúgás, hétfő, 2021, Február 01, Spanyolország, La Liga, 21:00                       

Elsősorban nézzünk a tabellára a spanyol La Liga bajnokság eredményeire. Hétfőn este tehát Betis találkozik Osasunával, aki a mentésért harcol. De erről később. A házigazda jelenleg 20 meccsben 27 pontot szerzett 8 győzelemért és 3 döntetlenért, 9 vereséget szenvedett, 26:34 a gólarány ezekben a meccsekben. A hazai meccsek statisztikája így néz ki: 9 meccsben 14 pontot szerzett 4 győzelmet, 2 döntit szerzett és 3 vereséget szenvedett. Ezekben 12:12 a gólaránya. A minőség is Betis oldalán áll. Ha javítana a védelmén, nem a 8.-ik helyen lenne, hanem harcolhatna az európai kupákért. Most azonban 5 pontot veszít ezekre a helyekre. Mivel még ez a meccs előtte van, esélye van közelíteni ezeket. Ha minden úgy megy, ahogyan a csapat elképzeli. Szerencsére, jó jelenleg a formája is, ezt bizonyította az erős San Sebastiannal a párharcban, amikor a kupán kiselejtezte. Sikernek lehet nevezni a 2:2 bajnoki döntit is szintén Real Sociedad csapatával, amelyet idegenben játszott. Betis utolsó vereséget December végén szenvedte a jelenleg 9.-ik Levante stadionján 4:3 eredménnyel. 

Osasuna, ahogyan említettem, harcol, hogy a versenyből ne essen ki. Azt kell mondanom, hogy megérdemelten. 20 meccsben 19 pontot szerzett, 4 győzelmet és 7 döntit, és 9 vereséget szenvedett. 19:29 volt a gólaránya. Idegenben a statisztikája még siralmasabb, 10 meccsben 7 pontot szerzett, csak 1 győzelemért és 4 döntiért, 5 vereséget szenvedett. Csak 8 gólt szerzett és 15-öt kapott. Nézzük a klub formáját. A legutolsó bajnoki meccsét otthon Granada ellen 3:1 eredménnyel megnyerte. Azt lehet mondani, hogy megérdemelten szereztek 3 pontot, azonban a második félidőben a vendégek aktívabb focit játszottak, de ez végül csak 1 gólra volt nekik elég. Azonban az utolsó előtti győzelmét Osasuna még Október végén szerezte otthon Bilbao ellen gólokra sovány 1:0 eredménnyel. A két győzelem között a La Ligán csupa vereség, öszesen 7, és döntetlen, ebből 6 volt. 

A hétfői két ellenfél viszonylag nemrégen találkozott, nemegész 2 hónapja, amikor Betis 2:0 győzelmet vitt haza Pamplonából. Ezért is gondolom, hogy ismét legyőzi az ellenfelét, mivel otthon játszik, bár közönség nélkül. Rosszabb esetben Osasuna megvédheti az esetleges döntit. Hogy ne vesszen kárunkra a fogadás, Betis győzelmére döntetlen nélkül fogadok, amikor legalább a tét visszajár. 

A  mi tippünk: Betis Sevilla győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.