La Liga 36.-ik köre: Atl. Madrid – S. Sebastian, Május 12

Labdarúgás, szerda, 2021, Május 12, Spanyolország, La Liga, 22:00                    

A spanyol La Liga utolsó köre sem hozott végső eredményt arról, hogy ki lesz a címszerző. Barcelona Atléticoval 0:0 döntetlent játszott csak, Real Madrid Sevillával 2:2 döntit. Így a klubok, amelyek harcolnak a címért, egymást fosztogatták meg a pontoktól. Azonban ami már világos, hogy Batcelona van a legroszabb helyzetben. A kölcsönös meccsei eredményei mint Atlético, úgy Reallal is roszabbak. Atléticonak pedig Reallal roszabbak a kölcsönös meccsei. Ez azt jelenti, hogy ha Real az utolsó 3 meccsét megnyeri, Atleticonak is meg kell nyerni az utolsó meccseit, hogy megszerezze a bajnoki címet. Bár a papíron Atletico utolsó 3 ellenfele nem jelent problémát, mégis vigyáznia kell, mert Real is jól kifogta ezeket. Granada és Bilbao stadionjaira utazik, otthon Villareallal játszik, amely meccs nehéznek tűnhet, de éppen akkor 3 nap múlva játsza az Európa Liga döntőjét, így Real ellen a csapat gyengébb változata játszik, mivel a döntő számára sokkal fontosabb, mint egy bajnoki meccs, amelyben úgy is nehéz lenne neki győzni. 

San Sebastian ugyan a tabella 5.-ik helyét foglalja, ahol még harcol az Európa Ligáért, de a formája olyan semilyen. Az utolsó körben ugyan 2:0 győzelmet szerzett otthon Elche ellen, de azelőtt Huesca stadionján 0:1 vereséget szenvedett. San Sebastian jövőre is harcolhat az Európa Ligán, ehez elég a 6.-ik hely is. A jelenleg 6.-ik Betisre 2 pont előnye van, a 7.-ik Villarealra 4 pont. Valahogyan már ezzel meg kell bírkóznia San Sebastiannak a verseny végéig. A csapatnak volt rosz időszaka Március felétől Április feléig, amikor 5 meccsben 3 vereséget szenvedett és 2 döntit szerzett. Ha ezekben a meccsekben több pontot szereztek volna, biztosabb lehetett volna most a helyzetével. Hasonló sorozata, ezúttal 6 meccs győzelem nélkül, volt tavaly November végétől Karácsonyig, 3 vereséget szenvedett és 3 döntetlent szerzett. Real Sociedad 17 meccsben idegenben 26 pontot szerzett 7-5-5 mérleggel és 23:15 gólaránnyal. Utoljára Atlético és San Sebastian tavaly Decemberben találkoztak Real Sociedad stadionján, Atlético itt 2:0 győzelmet szerzett. 

Ha sikerülne Atléticonak ismét győzni, akkor nagyon közel áll majd a bajnoki címhez, sokkal közelebb, mint bármelyikük a riválisai közül. Atlético ezenkívül még meccset játszik otthon Osasunával, és Valladolid stadionjára utazik, aki még mindig a mentésért játszik. Így biztosan semmit nem ajándékoz meg Atléticonak, erre a meccsre is rendesen készülnie kell. Most azonban Atletico győzelmére fogadok, a bukmékerek jó szorzókat írtak erre a lehetőségre. Persze, van itt kockázat is, de talán Atlético motivációja nagyon nagy lesz.

 A mi tippünk: Atlético Madrid győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.