La Liga 28. köre: Granada CF – Getafe, Június 12

Labdarúgás, péntek, 2020, Június 12, Spanyolország, La Liga, 19:30

Végre Spanyolországban is már folytatják hosszú hetek után a legmagasabb bajnoki versenyt. A héten kezdenek játszani a csapatok Március óta első alkalommal. Ismét nehéz eltalálni, hogy melyik csapat hogyan készült a járvány idejében. Németország lehet a példa, ahol sok meglepetés várt a rajongókra. Nézzük először a táblázatot. Az 5.-ik Getafe 27 meccsben 46 pontot szerzett 37:25 gólaránnyal, 13-7-7 a mérlege, a 9.-ik Granada 27 meccsben 38 pontot szerzett 33:32 gólaránnyal, 11-5-11 mérleggel. Mivel már említettem, hogy nehéz lenne a győztest megjelölni, a gólokra fogadok. És azonnal találtam is egy kiváló lehetőséget, mivel arra, hogy több, mint 1,5 gól esik a párbajban, igen csak jó szorzók vannak kiírva. Az utolsó bajnoki meccsekben a két csapat között elég sok gól esett, 9 párbajban öszesen 31 gól volt, minden alkalommal legalább 2 gól esett, és az átlag egy mérkőzésre 3,4 gól. Az utolsó két kölcsönös meccsre 9 gól jutott, ez átlagban 4,5 gól egy meccsre. Bár az adatok nem a legfrissebbek, de mégis csak valamit mondóak. Igaz, lehetséges az is, hogy csak óvatosan fognak játszani a csapatok a koronavírusi szünet után, hiszen mint ha ismét ismerkednének a csapatok egymás között.

Granada utolsó mérkőzéseiben, mint a bajnokságon, úgy a kupán is, 1:1, 2:1, 0:0, 3:0, 2:1 eredményekkel játszott, tehát csak egy meccsben nem láthattunk gólt. Getafe utolsó 8 párbajában a bajnokságon és az Európa Ligán 6 alkalommal esett legalább 2 gól. Mellesleg, mindkét csapatnak van miért harcolni, Getafe a 4.-ik helyért, ahonnan bejuthat jövőre a Bajnokok Ligájába, de igen csak nehéz dolga lesz, mivel a 3.-ik és a 6.-ik hely között, tehát Sevilla és Atlético Madrid között, csak 2 pont külömbség van. Granada pedig az Európa Ligáért harcolhat még, ugyan ehez 4 pont hiányzik neki, de a verseny végéig még hosszú 11 forduló van hátra. Ez hosszú idő ahoz, hogy megjósoljuk a táblázatban a végső sorrendet.

Fogadni tehát a gólokra fogok, legalább 1,5 gólt láthatnak a rajongók a mérkőzésen, a bukmékerek erre szép oddsokat írtak, megéri egy kicsit kockáztatni.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak