La Liga 18.-ik köre: FC Sevilla – FC Barcelona, December 22

Labdarúgás, kedd, 2021, December 21, Spanyolország, La Liga, 21:30                    

A héten rendkívül gazdag választékból a foci fogadásban ismét a spanyol La Liga meccseiből választottam, pontosan a Sevilla és a Barcelona erőmérését. A házigazda az idén nagyon szép teljesítményekkel mutatkozott be a La Ligán, hiszen a híres Real Madrid mögött áll a 2.-ik helyen 37 ponttal. Ha megnyerné a meccset, egészen közel kerülne hozzá, mivel a Realnak 43 pontja van 18 meccsből. A Sevilla gólaránya 28:12, így a védelme a legjobb az egész bajnokságon. A Bajnokok Ligáján nem jutott tovább, már csak az Európa Ligában játszik. A Sevilla csak 2 vereséget szenvedett eddig, a Real Madrid stadionján november végén 2:1, és egy értelmetlen 1:0 vereséget október elején a Granada stadionján. Döntetlene is csak 4 van, az Elche, a Sociedad, a Mallorca stadionján és otthon az Alavés ellen. A többi meccset megnyerte. A jó hír, hogy a büntetése után Fernando térhet vissza játszani, a támadásba pedig Mir. A gyengélkedők száma elfogadható, senki nélkülözhetetlen nem hiányzik a gyeppen, így a teljes erejével öszpontosíthat a nehéz ellenfelére. 

Igen, bár a Barcelona nagyon nehéz helyzetben van és gyötri a válság, tréner csere, gyengélkedés, mégis nem szabad senkinek sem lebecsülni ezt a klubot. 17 kör után a 8.-ik helyet foglalja 27 ponttal 28:21 gólaránnyal, 7-6-4 mérleggel. Két meccset az Atlético és a Vallecano stadionján veszített el, otthon a Real és a Betis verte meg. Idegenben csak a Villareal stadionján győzött, ezenkívül 4 döntit szerzett és 2 vereséget szenvedett. Amióta az új tréner Xavi edzi a klubot, látható a javulás, azonban lényegesen nem sok változott. Legyőzte az utolsó meccsben az Elchet, döntit játszott az Osasunával. Az Elchevel nagyon megkínlódott. Bár vezetésben volt, fölényben volt minden szempontból, mégis egy óra múlva egyetlen percben elveszítette a vezetését és csak a 85.-ik percben szerezték meg a győztes gólt. Most is hiányozni fognak Depay, Fati, és még mások is, ez észrevehető lesz a pályán is és nem lesz egyszerű a kiváló Sevilla ellen játszania idegenben. 

Nézzük a lehetőségeket, hogyan lehet jól fogadni erre a meccsre. A legbátrabbak a házigazdára fogadhatnak kiváló szorzóval. Ezt én túl kockázatosnak látom. Sokkal elfogadhatóbb a fogadás döntetlen nélkül vagy dupla eséllyel. A következő lehetőség a gólokra, mindkét csapat gólt szerez, legalább 1,5 gólt szerez a Sevilla, de ez kissé kockázatos, esetleg legalább 1,5 gól esik a meccsen, jobb szorzóval 2,5 gól a meccsre. A szakemberek nem várnak túl sok gólt ezen a meccsen. Én is inkább óvatos leszek. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak