La Liga 17.-ik köre: Cádiz – Granada, December 13

Labdarúgás, hétfő, 2021, December 13, Spanyolország, La Liga, 21:00                     

A spanyol La Ligán hétfőn fejeződik be a verseny 17.-ik köre, benne két gyenge klub zárja a fordulót. A Cádiz az egész spanyol liga legrosszabb csapatai közé tartozik, azonban otthon valamivel erősebb, mint a meccseiben idegenben. Sőt, néha még lépést is bír tartani az ellenfelével az első félidőben. Az Atléticoval az eredmény a félidőben 0:0, a végén 1:4. Ennek ellenére 8 hazai meccsben 4 döntit szerzett és 4 vereséget szenvedett, 5 gólt szerzett és 13 gólt kapott. Ezek nagyon ellentmondó tények.  Egyszerűen a második félidőben minden elromlik. A tabellán ezért csak a 19.-ik helyet foglalja 12 ponttal, 14:30 gólaránnyal és a mérlege 2 győzelem, 6 döntetlen és 8 vereség. A formája jelenleg gyenge, hiszen az utolsó 3 meccsét elveszítette. A védelme az egyik leggyengébbek közé tartozik a ligán, ezt bizonyítja az említett 3 utolsó meccs, ezekben öszesen 11 gólt kapott. Igen, Atlético beadott neki 4 gólt, de az olyan ellenfelek, mint a Getafe négyet és az Elche hármat? Igen, idegenben, de ez akkor is nem jó jel. Még november elején mint ha jobb idők érkeztek volna, a Bilbao stadionján 1:0 győzelmet szereztek. 

A Granada sem nem teljesít híresen, nem nagyon tud büszkélkedni semmivel, elsősorban idegenben. Hasonlóan, mint a házigazda, a Granada védelme sem nem a legjobb. Az utolsó meccsét az Alavés ellen otthon megnyerte 2:1, azelőtt a Bilbao stadionján 2:2 döntit szerzett, és azelőtt két meccset veszített el, az Espanyollal 2:0 idegenben és otthon a Real Madrid 1:4 eredményekkel verték meg. A La Liga tabelláján 15 ponttal a 15.-ik helyen áll 16:23 gólaránnyal és 3-6-6 mérleggel. Eddig csak 15 meccset játszott. Vigyáznia kell, hogy a kieső zónától tovább kerüljön, hiszen csak 3 pont, és 1 meccs előnye van. A Granada idegenben 8 meccset játszott, benne 7 pontot szerzett csak 1 győzelemért és 4 döntetlenért. 7:11 a gólaránya. A két klub a tavalyi szezonban 2 meccset játszott, utoljára májusban a Cádiz győzött idegenben 0:1, azelőtt 1:1 döntetlent játszottak. 

Ez a két gyenge csapat kiegyensúlyozott mérkőzést igér. A bukmékerek a házigazdát választották favoritnak, igaz, csak enyhén. Mostanában a klubok mérkőzéseiben sok gól esik, de a közös meccsekben azért nem sok a gól. Elképzelhető, hogy gólnélküli dönti lesz a végeredmény. Ezúttal a győztesre nem fogadok, mivel igazán nagyon hasonló játékstílussal játszó klubok játszanak egymás ellen. Akinek lehetősége van, fogadhat a döntire az első félidőben, vagy a meccs végén, esetleg a gólokra, hogy 1,5 gól esik a meccsen elfogadható szorzókkal. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak