La Liga 11.-ik köre: Levante – Atl. Madrid, Október 28

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Október 28, Spanyolország, La Liga, 21:30              

Az Atletico az utolsó körben csak 2:2 döntit szerzett, pedig otthon játszott a Real Sociedad ellen. Ez ugyan nem szégyen, de hiányozni fognak a pontok a verseny végén. A pozitív dolog az, hogy mindkét gólt Suarez szerezte, a csapatnak igazán nagy szüksége van a góljaira. Úgy, ahogyan szüksége van a Levante stadionján győzni, hogy ne távolodjon nagyon el a tabella csúcsától. Már így is csak a 4.-ik helyen áll 18 ponttal, mögötte tolakodnak a Betis és az Osasuna szintén 18 ponttal, azonban már 10 meccsből. Az Atletico előtt a Sevilla és a Real vannak, mindkét klub 20 ponttal 9 meccsből, és az élen éppen a Real Sociedad 21 ponttal, de 10 meccsből. Zsúfolt tehát a tabella éle, ezért egyik klub sem engedheti meg magának a habozást. Az Atletico gólaránya 13:8. Eddig egy vereséget szenvedett a bajnokságon, ezt is a gyenge Alavés stadionján. Az utolsóelőtti körben a Barcelonát verte meg otthon 2:0, amely most 15 ponttal csak a 9.-ik helyet foglalja. Általában az Atletico tud gólokat szerezni, gyakran többet, mint csak egyet. Az utolsó 10 meccsből nyolcban gólt szerzett. 

A Levante egyetlen célja az lesz, hogy ne essen ki a ligából, de ez kemény dió lesz teljesíteni. Az utolsó 10 bajnoki meccsben egyszer sem nem győzött. A tabellán is csak az utolsóelőtti, tehát 19.-ik helyet foglalja 5 ponttal 5 döntiért. A gólaránya 9:18, a Cadizzal együtt a leggyengébb védelemmel rendelkezik, de a Cadiz már 11 meccset játszott le. Az első 2 meccset jól kezdte, a Cadizzal idegenben 1:1 és ami meglepő volt, otthon a Real Madriddal 3:3 döntikkel kezdte. Ha a gyenge csapatokkal győzelmek következtek volna, most más helyzetben lenne. Ezek után a Real Sociedad verte meg, majd ismét 2 dönti, a Vallecano és az Elche ellen, majd 3 vereség. Hogy a Barcelona megverte, érthető, de a Mallorca és a Celta Vigo is. Az utolsó meccsben ugyan a Levante szerzett 3 gólt a Sevillával, de hiába, ez haszon nélkül maradt, mivel a Sevilla ötöt rúgott neki. És az Atletico is dühös, mivel utoljára a Levante 0:2 győzelmet szerzett nála, és azelőtt is csak 1:1 döntit játszott vele idegenben. 

Mivel a Levante sok gólt beenged a gyenge védelme miatt, és az Atletico meg tud gólokat szerezni, erre a lehetőségre is jó fogadni. Azonban olyan nyilvánvaló ez a tény, hogy a bukmékerek alacsony szorzókat kínálnak erre a lehetőségre, pontosan 1,5 gólra. Több gólra is még megérhetné, de a kockázat magas lehet. Inkább az Atletico győzelmére fogadok, ott a szorzók elégé magasak, és nem gondolom, hogy az Atletico hagyja elrabolni magától egy ilyen gyenge klub által a pontjait. 

A mi tippünk: Az Atletico Madrid győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak