FIFA World Cup 2022: Lengyelország – Albánia, Szeptember 02

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Szeptember 02, VB selejtező, 20:45                    

Három forduló után Anglia vezeti a táblázatot teljes pontszámmal, tehát 9 ponttal, mögötte Magyarország 7 ponttal, a harmadikon Albánia 6 ponttal és csak a negyediken találjuk Lengyelországot 4 ponttal. Természetesen, ez még mindig csak a kezdet és a jelenlegi sorrend befolyásolva van a csapatok sorsolásával is, mikor ki kivel játszik. Ha gyenge ellenféllel találkozik egy erősebb csapat, pontokat szerezni nagyobb az esélye, mint ha nála erősebbel találkozna. Kétségtelenül a csoport kiemelt csapata Anglia. Így a harcok legfeljebb csak a 2.-ik helyért fognak folyni. A magyar csapat jól áll, de csak gyenge ellenféllel szerzett 3 pontot. Hasonló módon Albánia is. A lengyelek a kötelező 0:3 győzelmet Andorrával teljesítették, Magyarországon 3:3 döntiért egy értékes pontot szereztek, majd vereséget szenvedett Angliával. Azonban Lewandowski nem játszott ebben a meccsben. Ha így látjuk a helyzetet, akkor nem is olyan elérhetetlen számukra a 2.-ik hely. Persze, ehez Albániát meg kell verni. És ebben bízok is, hogy ez így lesz. Persze, Albánia éppen azok a csapatok közé tartozik, amely meg tud lepni 1-1 pont szerzésével Lengyelországban, vagy Magyarországon is. 

Azonban ha az albánok sikeresek szeretnének lenni, nem szabad nekik a pálya  saját felén játszogatni a labdával remélve, hogy így megvédik a 0:0 döntetlent. Legalább a gyors ellentámadásokkal kellene nekik próbálkozni gólt szerezni. Bízok benne, hogy ezekből gól is születhetne, például Myrto Uzuni lábaitól is, aki Ferencváros színeiben játszik és aki a tavalyi évadban 12 gólt szerzett. És a lengyelek? Egyértelműen csak a győzelemért fognak játszani. Ott van Lewandowski, aki ebben a selejtezőben már 3 gólt szerzett 2 meccsben. Legalább 1 gólt szerezhetne ebben a meccsben is. Azonban több ügyes játékos is játszik a csapatnál, például Jakub Molder aki a Premier Leaguen játszik  Brighton színeiben, David Kownacki Düsseldorfból vagy Swiderski, aki nem kevés gólt szerzett PAOK mezében. Az albánok az említett 6 pontot ugyan 2 győzelemért megszerezték, de tekintettel arra, hogy milyen gyenge csapattal, nagyon sovány góladag esett. Andorrával csak 1:0, San Marinoval 2:0 eredményekkel. Bár az utolsó években emelkedett a csapat minősége, még mindig nem összehasonlítható a lengyel válogatottal. 

Fogadni vagy a gólokra, vagy a győztesre javasolom. Legalább 1,5 gól eshetne a meccsben alacsonyabb, illetve több, mint 2.0 gól magasabb oddsal, de akkor a tét visszajár, ha pontosan 2 gól esik. Lengyelország győzelmére a bukmékerek elfogadható szorzókat írtak ki. 

A mi tippünk: Lengyelország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak